Duyduğu hışırtı üzerine kafasını o yöne çeviren avcı, onu karşısında görünce donakaldı. Dünyanın en ilginç nadir canlısı karşısında duruyordu

Mississipp'de avcılık yapan bir adam duyduğu hışırtı üzerine kafasını çevirdiği yönde gördüğü canlı ile adeta dondu kaldı. Dünyanın en ilginç canlılarından birisini karşısında gören adam ilk önce ne yapacağını bilemedi daha sonra ise tüfeğini doğrulttu.

Duyduğu hışırtı üzerine kafasını o yöne çeviren avcı, onu karşısında görünce donakaldı. Dünyanın en ilginç nadir canlısı karşısında duruyordu

Mississippi'de avcılık yapan bir adam girdiği ormanda duyduğu hışırtı ile kafasını çevirdiği yönde gördüğü canlı ile adeta dondu kaldı. Karşısında doğanın en ilginç canlılarından birisini gören avcı onu avladı.

Mississippi'de yaşayan James Keel, 16 Aralık sabahı kuzey Mississippi'deki iki bölgesel nehir arasında kalan Mississippi Deltası'nda avlanırken hafif bir hışırtı duydu.  O sabah geyik şöyle dursun sincap bile görmemiş olan Keel içino ana kadar "yavaş bir av" olmuştu. O sabah saat 8:30 civarında, sağ tarafında ilerleyen bir geyiği gözlemledi.

Keel'in tespit ettiği geyik, hayvanın ağırlığı 43 kilogramın altında olmasına rağmen olgun boynuzlara sahipti.

GEYİĞİN KÜÇÜKLÜĞÜ ONU SIRA DIŞI BİR AV HALİNE GETİRİYOR

Kendisi gibi geyiklerin genellikle yaklaşık 90 kilogram ağırlığında olduğu bir bölgede geyiği bulan Keel'e göre, geyiğin küçüklüğü onu özellikle sıra dışı bir keşif haline getiriyor.

Keel, "Geyiğin geldiğini gördüğümde ormanda koşuyordu, küçük bir geyik olduğunu biliyordum ama tam olarak ne kadar küçük olduğunu bilmiyordum" dedi.

Söz konusu geyik , Mississippi Eyaleti'nin resmi beyaz kuyruklu geyik kayıt tutma programı olan Magnolia Kayıt Programı tarafından 127 boynuz puanı aldı. Web sitelerine göre 125 oldukça tipik bir puan olarak kabul edilirken 155 ise tipik olmayan bir puan olarak kabul edilebiliyor. 

Keel'in avladığı  geyiğin köpek büyüklüğünde olduğunu anlaması biraz zaman aldı. Geyiği vurdu ve birkaç yüz metre kadar takip ettikten sonra kan izinin durduğunu fark etti.

Takip köpeğinin yardımıyla Keel, o gecenin ilerleyen saatlerinde geyiği bulmayı başardı. Avladığı avın büyüklüğünü ancak geyiği kampına taşıdığında fark etti.

 

Duyduğu hışırtı üzerine kafasını o yöne çeviren avcı, onu karşısında görünce donakaldı. Dünyanın en ilginç nadir canlısı karşısında duruyordu - Resim : 1

''ELİMDE BİR KÖPEK TUTUYORMUŞUM GİBİ HİSSETTİM''

Keel, "Vücudu gerçekten ne kadar küçük olduğunu görünce neredeyse şoka uğradım. Sanki bir labrador tutuyormuşsunuz gibi hissettim" dedi.

Cüce geyik ya da kısa geyiklerle ilgili birçok şehir efsanesi bulunuyor. 

Bu hikayelere ilişkin açıklamalar genellikle geyiklerin devlet tarafından nüfusu yeniden stoklamak için ithal edildiği günlerde eyalete getirilen küçük geyikler etrafında dönüyordu ve bu da genlerin hala zaman zaman ortaya çıktığına dair spekülasyonlara yol açıyordu. Eğer bölgeye küçük geyikler getirilmişse, bu çok uzun zaman önceydi.

Mississippi Yaban Hayatı, Balıkçılık ve Parklar Dairesi'nin yaban hayatı sorumlusu Russ Walsh, "Devletin buraya geyik getirmesinden bu yana onlarca yıl geçti" dedi. "Küçük Meksika geyiğini ve eski Wisconsin mavi paralarını duyarsınız. İnsanların bunun hakkında konuştuğunu duyarsınız, ama konuyu bu konuya geri döndürmek için acele etmem."

Walsh, daha muhtemel nedenin kromozomla ilgili bir sorunla bağlantılı bir anormallik olduğunu söyledi.

 

Duyduğu hışırtı üzerine kafasını o yöne çeviren avcı, onu karşısında görünce donakaldı. Dünyanın en ilginç nadir canlısı karşısında duruyordu - Resim : 2