Emeklilik başvurusu ne zaman sonuçlanır? E-Devlet üzerinden emeklilik başvurusu nasıl yapılır? SGK emeklilik başvuru sorgulama

EYT’den emeklilik için başvuru işlemleri devam ederken, başvurusunu tamamlayanların gözü SGK emeklilik başvuru sonuçlarına çevrildi. Emeklilik başvurularının sonuçlandırılmasının ardından maaşlar hesaplara yatacak. Peki, Emeklilik başvurusu ne zaman sonuçlanır? E-Devlet üzerinden emeklilik başvurusu nasıl yapılır? SGK emeklilik başvurusu ve sonuç sorgulama ekranı!

Emeklilik başvurusu ne zaman sonuçlanır? E-Devlet üzerinden emeklilik başvurusu nasıl yapılır? SGK emeklilik başvuru sorgulama

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için başvuru süreci devam ediyor. Nisan ayında maaş alabilmek için başvurularını geciktirmeden gerçekleştiren emekli adayları SGK’nın incelemesinin ardından emekliliğe hak kazanacak ve maaşları bağlanacak.

Yüzbinlerce EYT’li sürecin tamamlanmasını bekliyor ve SGK’nın emeklilik başvurularını sonuçlandırılmasını istiyor. Emekliliğe hak kazananların maaşları hemen bağlanacak.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Emeklilik için başvurularını yapan EYT’liler ilk başvuru yaptıktan 15 gün sonra kesin olarak sonuçlandırılıyor. EYT'de ilk maaşlar başvuru dilekçesi verilip süreç sona erdikten sonraki ay başından itibaren ödenecek. İlk maaşlarını alacak EYT emeklilerini nisanda ödeme yağmuru bekliyor. Emekliler nisan ayında maaşları ile birlikte üç ödeme alacak.  Yeni emeklilerin ilk olarak maaşları hesaplara yatacak. Ramazan Bayramı’nın nisan ayına denk gelmesiyle birlikte bayram ikramiyelerini de yine maaşın ardından hesaplarında görecek. Diğer bir ödeme ise maaşlarını alacakları bankaların seçiminden doğan emekli promosyonu olacak. Emekliler bankaların promosyonlarına göre banka tercihlerini yapacak ve promosyondan yararlanacak.

EYT BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Emekli maaşının bağlanıp bağlanmadığını e-Devlet "Emekli Aylık Bilgisi" uygulaması üzerinden görülebilecek. Emeklilik başvurusu kabul edilen kişilere maaş bağlandıktan sonra telefonlarına SMS bildirimi alacak.

e-DEVLET’TEN EMEKLİLİK BAŞVURU TAKİBİ İÇİN TIKLAYIN

EYT EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklayın. Ardından sayfada çıkan yeni başvuru sekmesine tıklayın. Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığını" seçin.

SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’, Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu tıklayın.

Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına maaşınızı almak istediğiniz şubeyi yazın. Diğer iletişim bilgilerini de doldurun.

‘Aylık alıyor mu?’ sorusunu da "evet" veya "hayır" olarak yanıtlayın. Son aşamada ‘ileri’ butonu ardından ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU EKRANI İÇİN TIKLAYIN