Ebru Yaşar Gülseven Ortaokulu ilk mezunlarını verdi

Açılışı görkemli bir şekilde, binlerce insanın katıldığı törenle yapılan 2021-2022 Eğitim ve Öğretim sezonunun başında eğitim ve öğretime başlayan Ebru Yaşar Gülseven Ortaokulu ilk mezunların verdi. Karnelerini alan öğrencilerin sevinçleri görülmeye değerdi.

Ebru Yaşar Gülseven Ortaokulu ilk mezunlarını verdi. Kimi taktir, kimi teşekkür alırken bazıları ise mezun oldu.

Türkiye’de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline girdi.  

Tüm yurtta karne coşkusu vardı. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde de iş insanı Necat Gülseven ve eşi ünlü sanatçı Ebru Yaşar Gülseven tarafından yaptırılan Ebru Yaşar Gülseven Ortaokulu’nda karne sevinci yaşandı.

Okulun açılışı 4 Temmuz 2021’de görkemli ve binlerce davetlinin katıldığı törenle yapılmıştı.

İlçenin Sanayi Mahallesi’nde inşa edilen 12 derslikli Ebru Yaşar Gülseven Ortaokulu, öğrencileri ağır çantalarla her gün 4 kilometre ötede olan Mehmetçik Ortaokulu’na yürümekten kurtarmıştı.

Ebru Yaşar Gülseven Ortaokulu ilk mezunlarını verdi - Resim : 1

2021-2022 eğitim ve öğretim yılını bu okulda tamamlayan öğrenciler, ilk yılsonu karnelerini aldı.

Bazıları 8’inci sınıfı tamamladı, mezun oldu. Okul, ilk mezunlarını vermiş oldu. Alt sınıftaki öğrencilerse gelecek yıllarda bu okulda eğitim görmeye devam edecek.  

Karnelerini alan öğrencilerin sevinçleri görülmeye değerdi. Öğrenciler, eğitim alabilmek için kendilerini kilometrelerce yol kat etmekten kurtaran  iş insanı Necat Gülseven ve eşi Ebru Yaşar Gülseven’e teşekkür etti.