Ecrin'le ilgili flaş gelişme

Ecrin'in kaybolduğu yerden 1 kilometre ötede bulunan ve çocuğa ait olduğu sanılan ceset parçaları incelenirken yeni bir gelişme yaşandı. Başsavcı, kemiklerde hayvan müdahalesi olduğu ancak, bir insan müdahalesinden sonra mı olduğunun araştırıldığını söyledi.

Ecrin'le ilgili flaş gelişme

21 gün önce kaybolan 1.5 yaşındaki Ecrin'e ait olduğu sanılan kemiklerin daha önce taranan bölgede bulunması şüphe uyandırdı. Ecrin'in ailesindeki ilişkiler mercek altına alındı. Telefon görüşmelerinde geriye dönük tarama yapılırken, üvey amca Ö.K.'ın çelişkili ifadeleri dikkat çekti.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz'ın kaybolduğu yerden yaklaşık bir kilometre uzaklıkta minik çocuğa ait olduğu sanılan bir kafatası ve giysiler bulunmasının ardından cesedin eksik parçalarının bulunması için yeniden çalışma başlatıldı.

Savcıdan açıklama: Hayvan müdahalesi olduğu aşikar

Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Çakmak yaptığı açıklamada bulunan kemiklerde hayvan müdahalesi olduğunu, ancak bir insan müdahalesinin ardından mı olduğunun araştırıldığını söyledi.

Başsavcı Çakmak, ""Kesinliğe ulaştırmak için ilgili kriminal dairelerden raporları alıp soruşturmayı tamamlayacağız. Kemik parçaları yüzey kısımdaydı. Bir hayvan müdahalesinin olduğu aşikar, kemiklerde de hayvan müdahalesi olduğu sabit ancak hayvan müdahalesiyle mi başladı ilk süreç, yoksa insani bir müdahaleyle başlayıp daha sonra hayvan, çocuğun cesedini buldu ve o şekilde mi bitti... Bunları soruşturmamız neticesinde tespit edeceğiz." diye konuştu.

 

Jandarma, emniyet ve savcılık şüpleri değerlendiriyor

Bu arada aynı bölgenin daha önce tarandığı, kemik parçalarının sonradan o alana bırakıldığı üzerinde durulduğu bildirildi. Savcılık ile polis ve jandarma ekipleri, soruşturmada aile içi bazı ilişkileri mercek altına aldı. Savcılık, şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı üvey amca Ö.K.'ın cep telefon kayıtlarını geriye dönük incelemeye aldı. Kurnaz'ın olay gününe ilişkin çelişkili ifadeleri de mercek altına alındı.

Üvey amca mercek altında

Vezirköprü Cumhuriyet Savcılığı’nın 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma ve kasten adam öldürme' suçlarına ilişkin olarak başlattığı soruşturma da genişletildi. Savcılık ile polis ve jandarma ekipleri, soruşturmada aile içi bazı ilişkileri mercek altına aldı.

Sevcan Kurnaz'ın, 16 yaşındayken kaçarak kendisinden 20 yaş büyük Cengiz Kurnaz ile evlendiği ortaya çıkmıştı. Ecrin 4 aylıkken Cengiz Kurnaz kalp krizinden yaşamını yitirince Sevcan Kurnaz'ın, 7,5 ay önce de ilk eşinin kız kardeşinin oğlu olan Deniz Kurnaz ile evlendiği ifade edildi. Sevcan Kurnaz'ın bu evlilikten de 6,5 aylık hamile olduğu bildirildi.

Ecrin'in üvey amcası Ö.K.ın ikilinin ilişkilerini önceden bildiği ve durumu kalp krizinden ölen ilk eşi Cengiz Kurnaz'a söylediği belirlenmişti. Ecrin kaybolmadan önce son olarak üvey amcası Ö.K.y'a bırakılmıştı. Savcılık, şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı Ö.K.'nın cep telefon kayıtlarını geriye dönük incelemeye aldı. K.'nın  olay gününe ilişkin çelişkili ifadeleri de mercek altına alındı.

Hayvan müdahalesi ile mi başladı, insan müdahalesi ile mi?

Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Çakmak ise Ecrin Kurnaz'ın evinin yaklaşık 6 kilometre uzağında çalışan orman muhafaza memurlarının çocuk ayakkabısı bulduğunu hatırlattı.

Memurların ihbarı üzerine jandarma ve AFAD ekiplerinin arama tarama çalışması başlattığını aktaran Çakmak, "Arama yaparken ayakkabının bulunduğu alanın aşağısında, dere yatağında elbise parçaları bulduk. Elbise parçaları dağınık şekilde takip edildi, dere yatağında kemikler bulundu. 100 metreye yayılmış şekilde küçük bir çocuğa ait kafatası, kaburga ve kaval kemiği bulundu. Vücut bütün halde değil." ifadesini kullandı.

Bulunan kemiklerin Ecrin Kurnaz'a ait olup olmadığının araştırıldığını vurgulayan Çakmak, şöyle devam etti:

"Kesinliğe ulaştırmak için ilgili kriminal dairelerden raporları alıp soruşturmayı tamamlayacağız. Kemik parçaları yüzey kısımdaydı. Bir hayvan müdahalesinin olduğu aşikar, kemiklerde de hayvan müdahalesi olduğu sabit ancak hayvan müdahalesiyle mi başladı ilk süreç, yoksa insani bir müdahaleyle başlayıp daha sonra hayvan, çocuğun cesedini buldu ve o şekilde mi bitti... Bunları soruşturmamız neticesinde tespit edeceğiz. Şu an için deliller ışığında cinsel istismar konusunda bulgumuz yok. İlerleyen aşamalarda çıkarsa buna göre araştırmamızı yapacağız. Birçok delil konusunda araştırma yapıyoruz."

Çakmak, soruşturma neticesinde elde edilecek bulgulara göre gözaltı olabileceğini, ihtimallerin araştırılmaya devam edildiğini sözlerine ekledi.