Efsane isimden A Milli Takım’ın yeni hocası Vincenzo Montella için şaşkına çeviren sözler!

Süper Lig’de birçok takımı çalıştıran tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay, A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella hakkında konuştu. Çalımbay, “Montella'nın Milli Takım başarısı var mı? Yok. Tabi ki yabancı hocalarla anlaşabilirsin. Ancak bana göre milli takımı yerli teknik adam çalıştırmalı” dedi.

Efsane isimden A Milli Takım’ın yeni hocası Vincenzo Montella için şaşkına çeviren sözler!

A Milli Takım’da sancılı geçen Stefan Kuntz dönemi sonra Türkiye Futbol Federasyonu, bu göreve geçen yıl Adana Demirspor’u çalıştıran Vincenzo Montella’yı getirdi. İtalyan teknik adam ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Montella’nın Milli Takım’ın başına getirilmesi bazı kesimlerle eleştirilmiş ve yerli bir ismin teknik adamlık koltuğunda oturması gerektiği kaydedilmişti. Bu konuda bir açıklama da tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay’dan geldi.

Efsane isimden A Milli Takım’ın yeni hocası Vincenzo Montella için şaşkına çeviren sözler! - Resim : 1

"BANA GÖRE MİLLİ TAKIMI YERLİ TEKNİK ADAM ÇALIŞTIRMALI"

Teknik direktör Rıza Çalımbay, A Milli Takım’ı Türk bir antrenörün çalıştırması gerektiğini kaydetti. Radyospor’a konuşan Çalımbay, "Montella'nın Milli Takım başarısı var mı? Yok. Tabi ki yabancı hocalarla anlaşabilirsin. Ancak bana göre milli takımı yerli teknik adam çalıştırmalı. Dünyada milli takımları yerli teknik adamlar çalıştırıyor. Ülkemizde, mesela yabancı futbolcuyla konuşurken, tercüman falan tutmak zorunda kalıyoruz. Bire bir iletişim önemli" ifadelerini kullandı.

Efsane isimden A Milli Takım’ın yeni hocası Vincenzo Montella için şaşkına çeviren sözler! - Resim : 2