'Ekrem İmamoğlu balık keyfi yaptı' fotoğrafının aslı ortaya çıktı

"İstanbullu karla boğuşurken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu balıkçıda yakalandı" iddiasıyla ilgili gerçek ortaya çıktı. Sosyal medyada gündem olan Sarıyer'deki Balıkçı'nın sahibi gerçeği açıkladı. Restoran sahibi 'bende yalan olmaz' deyip gerçeği anlattı.

'Ekrem İmamoğlu balık keyfi yaptı' fotoğrafının aslı ortaya çıktı

İstanbul iki gündür devam eden yoğun kar yağışının etkisi altında. Son yılların en şiddetli kışının yaşandığı megakentte hayat durma noktasına geldi.

Öte yandan, İstanbul dün kar çilesi yaşarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun balıkçıda keyif yaptığı söylenmişti. Sarıyer'deki Balıkçı Kahraman isimli restoranın sahibi ziyareti doğruladı.

Restoran sahibi: Bende yalan olmaz

Sosyal medyaya düşen fotoğraf için 'eski' iddiaları ortaya atılmış, İBB Sözcüsü Murat Ongun'un bu konuda sessiz kalması kuşku yaratmıştı. Fotoğrafın çekildiği "Balıkçı Kahraman' isimli restoranın sahibi 'bende yalan olmaz' deyip gerçeği açıkladı.

'Ekrem İmamoğlu balık keyfi yaptı' fotoğrafının aslı ortaya çıktı - Resim : 2

Fotoğraf dün akşam çekilmiş

Rezervasyonun bir ay önce yapıldığını fotoğrafın da dün akşam çekildiğini söyleyen restoran sahibi "Benim adım Kahraman, Allah'ın bir olduğunu söylerim ben" diyerek fotoğrafın doğruluğunu teyit etti. CHP'ye yakın gazeteci Murat Ağırel de İmamoğlu'nun balıkçı ziyaretini doğruladı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da kar tatilindeymiş

İBB sözcüsü Murat Ongun da sosyal medyada kar önlemleri ile ilgili yaptığı açıklamasıyla eleştiri odağı olmuştu. Ongun'un İsviçre'de kar tatilinde olduğu ortaya çıktı. 

Gazeteci Cüneyt Özdemir, söz konusu tartışmaya ilişkin İBB Sözcüsü Murat Ongun'la görüştüğünü duyurdu.

Özdemir Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Biraz önce İBB sözcüsü Murat Ongun'a iki soru sordum.

1) Yurtdışında mısın?

2) Ekrem İmamoğlu dün Kahraman Balıkçısına gitti mi?

Aldığım cevapları alttaki twitte yorumsuz paylaşıyorum;

1) Evet.Ama soru şu: benim ve eşimle ilgili bu bilgi özel hayatın ihlalidir. Bu bilgiyi kim verdi? Ayrıca, yurtdışından gelişmeleri takip etmek hiç zor değil.

2) Ekrem Başkan dün 19 saat mesai yapıp hem Akom’dan hem sahadan mücadeleyi yönetti. 1 saatlik de yemek molası verdi balıkçıda. Konu bu." ifadesini kullandı. 

'Ekrem İmamoğlu balık keyfi yaptı' fotoğrafının aslı ortaya çıktı - Resim : 3