Ekrem İmamoğlu görevi devraldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Çağlayan Adliyesi'ndeki İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatasını aldı.

Ekrem İmamoğlu görevi devraldı

İmamoğlu, buradan devir teslim töreni için Saraçhane'ye hareket etti.

İmamoğlu mazbatayı aldıktan sonra kısa bir açıklama yaptı. İmamoğlu açıklamasında, "Bugünkü mazbatamda çoğunluğu kadın olar bir ekibin imzası ile teslim alacağım. Bu cinsiyet eşitliği adına değerli bir mesajdır. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Ekrem İmamoğlu görevi devraldı - Resim : 1

Görevi Vali Yerlikaya'dan devraldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ziya Bülent Öner'den mazbatasını teslim aldıktan sonra Saraçhane'deki İBB binasına gelerek görevi Vali Yerlikaya'dan devraldı. İmamaoğlu, devir teslim töreninin ardından kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya gelecek. 

"Kendisini tebrik ediyorum"

İstanbul Valisi Yerlikaya, "Vekaleten ifa ettiğim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bugün, şimdi sayın Ekrem  İmamoğlu'na devrediyorum. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu süre içeresinde beraber çalıştığımız büyükşehir ailesine, İstanbullulara sevgiler saygılar sunuyorum."

"Sayın Valimize teşekkür ediyorum"

"Ben de sayın valimize çok teşekkür ediyorum" diyen İmamoğlu, "Biraz önce mazbatamızı şimdi büyükşehir belediyesinin mührünü devraldım. Bu şehre belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını herkes biliyor ama şu anda en çok ben hissediyorum diye düşünüyorum. Allah mahcup etmesin. İstanbul'un her şeyine sahip çıkacak, doğrular yapmaya çalışacak, yanlışlardan sakınacak işler yapmayı düşünüyorum. Hep beraber İstanbul için çalışacağımız için herkese söz veriyorum. Herkesle uyum içerisinde çalışmayı temenni ediyor ve diliyorum. Hepimize başarılar diliyorum. Dediğim gibi Allah mahcup etmesin" dedi.