Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için 12. madde detayı! Gün boyu cumhurbaşkanı yardımcısı olacakları konuşulmuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a 'cumhurbaşkanı adaylığı' formülü önermesinin ardından gün boyu Yavaş ve İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcılığı konuşulmuştu. Millet İttifakı’nın açıkladığı 12 maddelik yol haritasında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş detayı ortaya çıktı. Açıklanan metnin 12. maddesinde belediye başkanları için "Cumhurbaşkanı uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır" ifadesine yer verildi

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için 12. madde detayı! Gün boyu cumhurbaşkanı yardımcısı olacakları konuşulmuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a 'cumhurbaşkanı adaylığı' formülü önermesinin ardından gün boyu Yavaş ve İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcılığı konuşulmuştu. Millet İttifakı’nın açıkladığı 12 maddelik yol haritasında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş detayı ortaya çıktı.

 

 

Millet İttifakı’nın adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olmasının ardından Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritası da açıklandı. 12 maddeden oluşan Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili ayrıntı yer aldı.

 12. maddede "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır" ifadesi yer alıyor.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için 12. madde detayı! Gün boyu cumhurbaşkanı yardımcısı olacakları konuşulmuştu - Resim : 3

 

Ayrıntılar geliyor...