Ekrem İmamoğlu'na kaç belediye başkanı destek verdi? Barış Yarkadaş tv100'de açıkladı

tv100'ün gündemi belirleyen programı Kübra Par ile Farklı Açılar'da gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'nin kritik toplantısıyla ilgili "İmamoğlu'nun bugünkü konuşması belediye başkanları tarafından destek bulmadı. 4 ayrı belediye başkanına sordum. İmamoğlu'nun toplantısını Anadolu'dan 4 belde belediye başkanı, Ege'den bir ilçe belediye başkanı alkışlamış." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP 26. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, hukukçu Serkan Toper, hukukçu Dr. Ruşen Gültekin, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, Kübra Par ile Farklı Açılar'a konuk oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları ile yaptığı toplantı programda masaya yatırıldı.

Barış Yarkadaş toplantıya ilişkin şu kulis bilgilerini aktarıyor:

40 BAŞKAN KATILMADI
CHP'nin belediye başkanları Ankara'da Kemal Kılıçaroğlu'nun başkanlığında toplandı. Bu toplantıya 40 belediye başkanı mazeret bildirerek gelmedi. 

SADECE 5 BELEDİYE BAŞKANI ALKIŞLADI
Bugünkü toplantının akabinde yarın CHP'nin Parti Meclisi toplantısı var. İmamoğlu ile birlikte hareket eden parti içi muhalefet bugün belediye başkanları toplantısıyla bir çıkış yakalamak ve yarın Kılıçdaroğlu'nu zorlamak, olağanüstü kurultaya gitmek istiyordu. Fakat bugün beklenen olmadı. İmamoğlu'nun bugünkü konuşması belediye başkanları tarafından destek bulmadı. 4 ayrı belediye başkanına sordum. İmamoğlu'nun toplantısını Anadolu'dan 4 belde belediye başkanı, Ege'den bir ilçe belediye başkanı alkışlamış. CHP'nin 220 belediye başkanı var. İmamoğlu aradığı desteği bulamamış. O yüzden biraz gerginmiş. Şuan İmamoğlu'na destek parti tabanında yüzde 10'a yakın. Aynı izdüşüm belediye başkanları toplantısında da var. Aynı eğilim orada da var. 

"İKNA SÜRECİ İŞLİYOR"
Kılıçdaroğlu'nu destekleyen bazı genel başkan yardımcıları, belediye başkanları, milletvekilleri parti içi muhalefet yapan parti meclisi üyeleri, eski genel başkan yardımcıları ile temas kurmaya başladı. Bir ikna süreci işliyor. 

DELEGE SEÇİMLERİNDE SON DURUM?
İstanbul'da 960 mahallenin 570'inde delege seçimi yapıldı. 520'sini Kılıçdaroğlu'nu destekleyen üyeler aldı. 50 mahalleye yakını İmamoğlu'nu destekleyenler çıktı. Yarın ki parti meclisinde, İmamoğlu ve muhalif arkadaşlarının isteklerini yapamayacaklarını görüyoruz. Görevden alınan 4 il ve 1 ilçe başkanının geriye atanmasını istiyorlardı.