İşten çıkarılanlar hakkında açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'de yaşanan işten çıkarmalar konusunda açıklama yaptı. İmamoğlu, "İki seçim arasında 2 bin kişi alınmış. Bu tamamen yanlış bir şeydir. Biz bunların karşısındayız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son günlerde belediye hakkında en çok konuşulan konu olan işten çıkarmalar için konuştu. Yapılan uygulama ve çalışmaların tamamen arkasında olduğunu ifade eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

Ben sendikal yaşama, iş gücünün korunmasına en çok önem veren kişilerden birisi olduğumu iddia ediyorum. Gitsinler Beylikdüzü belediyesinde nasıl uygulamalar yaptığımı, sosyal haklarını nasıl koruduğumu görebilirler. Arkadaşlarım bir çalışma yapıyor. Ben 18 Nisan'da görev almış biriyim. Bana brifing yapıldı. 2 ay sonra bir kez daha brifing aldım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2 bin eleman alıyorlar. Nerede bu insanlar? Bu hangi vicdana sığar? Kaldı ki, ben görevi aldığım hafta 1 milyar 600 milyon lira önceden yatıyor. Görev aldığımda kasada maaşları ödeyecek para yoktu. Bu kadar düzensiz bir sistemin içerisinde siz bir de binlerce insanı işe alıyorsunuz. Biz dedik ki bu adil değil. Duyuru yapılmamış, insanlar adil bir şekilde işe alınmamış. Ben iddia ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bundan sonra liyakata göre, adil olacak. Halamın oğlu, dayımın kızı, hiç beni ilgilendirmiyor kardeşim. Giyimi kuşamı beni ilgilendirmiyor. Ben İBB'ye İstanbul'dan insan alacaksam kuzeyliymiş, doğuluymuş, batılıymış, beni ilgilendirmiyor. İşe göre insanın alınması konusunda en adil şekilde davranacağız. Arkadaşlarım bir yığın tespit etmiş ise bu İstanbul halkının lehinedir. Sendika başkanı arkadaş bunlar hakkında da konuşsun. Ben iddia ediyorum. Hangi sendika kurumu olursa olsun bir işveren olarak, hayatı işveren olarak geçmiş birisi olarak, her sendikanın başındaki insanla iş gücüne ve emekçiye hizmet etme ve haklarını koruma konusunda yarışacak kimliğim var. O fraksiyon, bu fraksiyon demiyorum. Her sendikanın başındaki insanla yarışırım. Benim felsefem budur. Kimse bana torpilci, partizan belediye başkanı diyemeyecek.

2 seçim arası 2 bin kişi

"İki seçim arasında çok sayıda insanın işe alındığı iddia ediliyor. Bu konuda ne diyorsunuz?" şeklindeki soruya, "İddia değil, bunlar doğru" diye yanıt veren İmamoğlu, temsilcilerle görüştüğünü ifade ederek, "Benimle konuşan insanlar konuştukları için fırça yedi. Bazı lüzumlu işe girişler vardır, onları ayıklıyoruz" dedi.

Yine bir gazetecenin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, işten çıkarılanlar için bizim de yapacaklarımız var dedi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya ise, "Ben ne ima ettiğini anlayamam, ne yapacağını bilemiyorum. Eğer işe alacaksa buyursun alsın, memnun olurum. Öyle bir şey ise eğer... Aklıma ilk gelen o. Allah razı olsun derim, istihdam yarattı derim. Ülke son 30 yılın işsizlik olarak en acı günlerini yaşıyor. Bunun en acısını İstanbul'da yaşıyoruz. Değil 2 bin, 2 milyon kişiyi işe alsa ülkemizin sayın cumhurbaşkanı. İsraf konusunda ise fikrimiz değişmeyecek. Büyükşehir, zaruri olduğu takdirde kiralama yapacak. İBB kiralama yapacak en son kurumlardan biridir. Şimdi gayrimenkul değerlemesi ve tespitlerimizi yapıyoruz. Arkadaşlarımız bunun üzerinde çalışıyor. Çok hızlı tedbirler alacağız. En önemli tasarruflardan biri benim şahsıma 18 makam tespit edilmiş. Ben yetmez dedim. Çünkü benim yüzbinlerce makamım var. Her vatandaşın evi benim makamım. Bir tasarruf da orada yapacağım. İsraf ve tasarruf bizim hayat felsefemiz olmak zorunda. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Her şey çok güzel olacak" diye konuştu.