El frenini çekip kazayı önleyen 13 yaşındaki Muhammet o anları anlattı!

Dün Sultangazi'de bir öğrenciye çarpan sürücü, olayın stresi ile otomobilinden inerken el frenini çekmeyi unuttu. Geri geri kayan otomobili gören 13 yaşındaki Muhammet Yusuf Gürkan, hızlı bir refleksle aracın içine atlayarak el frenini çekti. Olası bir faciayı önleyen çocuğun görüntüleri, sosyal medyada çok konuşulmuştu. Muhammet, o anları anlattı.

Dün saat 15.00 sularında okul çıkışı eve yürüyen bir çocuğa çarptı. Panikle aracından fırlayıp çocuğun yanına koşan sürücü el frenini çekmeyi unutunca, otomobili geri geri kaymaya başladı. Durumu fark eden Muhammet Yusuf Gürkan (13), hemen aracın içine atlayıp el frenini çekerek olası kaza tehlikesini önledi.

Gürkan o anları, "Biz okuldan geliyorduk, markete girdik. Marketten çıktık, karşıya geçerken bir araba geldi ve arkadaşıma çarptı. Arkadaşım yere düştü. Bacağı zaten önceden ameliyatlıymış. Araba geri geri gidiyordu, ben arabaya bindim ve durdurdum. Araba gidiyordu, içine baktım 'belki insan vardır, o durdurur' dedim. Ama içinde kimse yoktu, ben vatandaşlık görevimi yaptım ve durdurdum. Arabanın arkasında insanlar vardı, çarpar diye durdurdum. Sonra arkadaşımı ambulans geldi aldı." ifadeleriyle anlattı.

"GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİM, ÇOK SEVİNDİM"

Muhammed'in babası Alaattin Gürkan başka bir kazanın önlenmesine sevindiğini belirterek, "Oğlum sabah 8'de okula gidiyor, 3 buçuk gibi geliyor. Eve geldi, 'Baba böyle bir olayla karşılaştım. Marketin orada bir araba çocuğa çarptı, bende aniden koşarak gittim. El frenini çektim ve arabayı durdurdum' dedi. Ben çok mutlu oldum, çok sevindim. Çok şükür ondan dolayı başka bir kaza meydana gelmedi. Görüntüleri izledim, çok sevindim" dedi.