Elazığ’da 120 bin dönümde hummalı çalışma başladı. Her tarafa yayıldılar... Önce Türkiye'ye sonra dünyaya dağılacak

Üzüm yetiştiriciliği bakımından ülkemizin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ’da 120 bin dönümde üzüm hasadı başladı. Elazığ'da toplanan üzümler önce iç pazarda ardından dünyada sofraları süsleyecek.

Elazığ’da 120 bin dönümde hummalı çalışma başladı. Her tarafa yayıldılar... Önce Türkiye'ye sonra dünyaya dağılacak

Üzümleriyle ünlü Elazığ'da yaklaşık 120 bin dönüm üzüm bağı bulunuyor. Üzüm denince akla gelen Hoşköy'de de bağbozumuyla birlikte tatlı bit telaş başladı. Siparişleri yetiştirmeye çalışan üreticiler, bağlarda çalışan mevsimlik işçilerle erken saatlerde ürünlerin hasadına başlıyor Toplanan üzümler kasalara konulup, kamyonlara yüklenerek, anlaşılan firmalar aracılığıyla Türkiye`nin birçok iline gönderiliyor. İlk olarak iç piyasaya giden üzümler ardından ihraç ediliyor.

Elazığ’da 120 bin dönümde hummalı çalışma başladı. Her tarafa yayıldılar... Önce Türkiye'ye sonra dünyaya dağılacak - Resim : 1

GEÇİMLERİNİ ÜZÜM YETİŞTİRİCİLİĞİNDEN SAĞLIYORLAR

Hoşköyü'nde üzüm hasadının başladığını belirten üretici Aytaç Göktan, "Yaklaşık 120 bin dönüm arazi üzerinde işçilerimiz çalışıyor. Üzümler kesilip piyasaya sunuluyor. Bölgenin yüzde 100’ü üzümle geçimini sağlamaktadır. Verimden bu sen memnunuz. Eğer piyasa şartları daha uygun olursa daha da memnun olacaklar. Geçen yıla oranla hasatta değişen bir şey yok. Sulu bağlar olduğu için rekolte aşağı yukarı aynı. Ama bu sene biraz daha kaliteli. Yurt dışına ihtiyacımız da var. Ekim ayının 15’inden sonar ihracatımız başlayacak, şimdi iç piyasaya dağıtıyoruz. Temmuz ayında da erkenci hasat iyi başlıyor ama bu çok fazla değil. Esas hasat ekim ayı itibariyle başlıyor. Buda havalar müsait ettiği sürece ocak ayına kadar devam ediyor" dedi.