EmlakBank Genel Müdürü'nden faiz öngörüsü

EmlakBank Genel Müdürü Deniz Aksu, "Bireysel kredi ve mevduat faizlerinde çift haneli rakamlardan tek haneli rakamlara inmemiz olası." dedi. Aksu, ekonominin çarklarının daha rahat dönmesi için faiz oranlarının geri gelmesine ihtiyaç olduğunu söyledi

EmlakBank Genel Müdürü'nden faiz öngörüsü

Türkiye Emlak Katılım Bankası (EmlakBank) Genel Müdürü Deniz Aksu, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Deniz Aksu, ekonominin çarklarının daha rahat dönmesi için faiz oranlarının geri gelmesine, finansman maliyetlerinin düşürülmesine tüm ekonomik aktörlerin katkı vermesi, destek olması gerektiğine değindi.

"Bireysel kredi ve mevduat faizlerinde çift haneli rakamlardan tek haneli rakamlara inmemiz olası." diyen AKsu, "Bizler 4,60 faizleri görmüş bir ülkeyiz, 24 faizleri görmek için geçerli sebep yok, üçüncü çeyrekten sonra tek haneleri göreceğiz." dedi.

Aksu, Türkiye'de seçim döneminin bittiğini belirtirken 4 yıllık ciddi bir dengelenme ve piyasaların oturacağı bir dönemin yaşanacağı öngörüsünde bulundu.

Bu dönemde de para politikasının, maliye politikalarına paralel hareket edeceğini kaydeden Aksu, "Yani dünyada böyle bir faiz ortamı yok. Avrupa Birliği'nde eksi (faiz) var. Amerika'da ikileri konuşuyoruz" diye konuştu.

Aksu, üçüncü çeyrekten sonra faiz oranlarında tekrar tek haneleri göreceklerini iddiasında bulundu.