Emre Alkin Ekrem İmamoğlu'nun zaferini ve ekonomiye etkisini yorumladı

Ekonominin nabzını tutan Parasal'ın 24 Haziran tarihli ilk bölümünde Emre Alkin, İstanbul seçiminin sonuçlarını değerlendirdi.

Alkin, "Ekrem İmamoğlu isminin kazanması garanti gibiydi ama bu çok büyük bir fark. Analiz edersek Binali Yıldırım'ın aldığı oyların 250 bin civarında düştüğü, Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oyların da 500 bin civarında arttığı görülüyor. Bana kalırsa bu değişimde en son noktayı koyan terör elebaşısı Apo'nun mektubu olmuş gibi görünüyor" diye konuştu.

Alkin, Ekrem İmamoğlu sonrası Türkiye ekonomisi nin durumuyla ilgisi olarak "Görüyorum ki döviz kurları aşağıda. Bunun sebebi İstanbul seçiminin bu şekilde tescil ediliyor olması, Türkiye Cumhuriyeti'nin sağlam olduğunu, demokrasinin çalıştığını gösteriyor. Yabancı yatırımcıyı bu olumlu etkiledi. Döviz kurları düşüyor çünkü yönünü siyaset belirliyor. Ancak ekonomi kırılgansa sürekli düşüş olmaz. Türkiye ekonomisinin bu kırılganlığı atması için adım atılmalı" diye konuştu.

Ekonomi dünyasındaki en son gelişmeler 'Parasal' ile tv100 ekranlarına geliyor. #Emre Alkin ve #Nazlı Bolak 'ın sunumuyla #Parasal hafta içi her gün saat 9.30 ve 15.30'da #tv100 'de.