Erden Timur’dan Selahattin Baki’ye transfer belgesi cevabı: “Mertliklere alışkın olmadıkları için bunu yanlış yorumluyorlar”

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Fenerbahçe’nin Nicolo Zaniolo’yu transfer etmek için yaptığı teklifi açıklaması hakkında konuşan Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki’ye yanıt verdi. Timur, “Herhalde mertliklere alışkın olmadıkları için bunu yanlış yorumluyorlar. Bu aslan gibi mertçe bir davranıştır. Ben hiçbir zaman önce Fenerbahçe’nin talip olduğu oyuncuya teklif vermedim. Varsa bunları çıkarsınlar. Bunu raconsuzluk değil racon ve mert bir davranış olarak algılarız” dedi.

Erden Timur’dan Selahattin Baki’ye transfer belgesi cevabı: “Mertliklere alışkın olmadıkları için bunu yanlış yorumluyorlar”

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, geçtiğimiz günlerde tv100’de Candaş Tolga Işık’ın sunumuyla ekrana gelen Az Önce Konuştum programına konuk olmuştu. Timur, Fenerbahçe’nin İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo’yu transfer etmek için daha fazla ücret önerdiğini belirterek, sarı lacivertlilerin teklifine ilişkin belgeleri açıklamıştı.

Erden Timur’dan Selahattin Baki’ye transfer belgesi cevabı: “Mertliklere alışkın olmadıkları için bunu yanlış yorumluyorlar” - Resim : 1
Selahattin Baki

 

BAKİ'DEN TEKLİF ELEŞTİRİSİ

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, bu konuda, “Bununla ilgili şimdilik bir tek şunu söyleyebilirim; bunlar birçok yöneticinin, futbolla alakalı görev alan yöneticilerin ellerinde, bazen menajerlerin, bazen kulüp yetkililerinin... Fiyat artırmak için teklifleri attıkları doğrudur. Bizde de bugüne kadar Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor antetli var ama bunu canlı yayında, bu şekilde böyle büyük bir zafermiş gibi masaya koymak da büyük bir raconsuzluk bana göre. Biz hiç daha bu toplara girmedik, Fenerbahçe olarak da girmeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Erden Timur’dan Selahattin Baki’ye transfer belgesi cevabı: “Mertliklere alışkın olmadıkları için bunu yanlış yorumluyorlar” - Resim : 2
Erden Timur

 

ERDEN TİMUR: BU ASLAN GİBİ MERTÇE BİR DAVRANIŞTIR

Baki’nin açıklaması sonrası Erden Timur’dan açıklama geldi. Timur, Galatasaray’ı takip eden basın mensuplarıyla yapılan iftarda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bence mertçe davranışı manipüle etmeye çalışıyorlar. Türkiye'de bir oyuncuyu alan bir takım, rakibinin çok daha yüksek teklifini gazetecilere sızdırır. Bu, namertçe yapılır. Kimse çıkıp mertçe olayı anlatmaz. Biz 2 ay sabrettik. Aldığımız oyuncuların sakatlıkları mı kalmadı, istememeleri mi kalmadı. ‘Bizim istemediğimiz, çöpe attığımız oyuncuyu aldınız.’ algısı oluşturdular. Biz 2 ay boyunca uyardık ama devam ettiler. Biz de ilkeli bir şekilde çıkıp, başkaları üzerinden servis etmeden, mertçe gösterdik. Herhalde mertliklere alışkın olmadıkları için bunu yanlış yorumluyorlar. Bu aslan gibi mertçe bir davranıştır. Ben hiçbir zaman önce Fenerbahçe’nin talip olduğu oyuncuya teklif vermedim. Varsa bunları çıkarsınlar. Bunu raconsuzluk değil racon ve mert bir davranış olarak algılarız."