Erdoğan: Artık söz bitti, talimatları verdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, Fırat'ın doğusuna yönelik harekatla ilgili, "Sözün bittiği yerdeyiz. Talimatlarımızı verdik. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye karar verdik." dedi.

Erdoğan: Artık söz bitti, talimatları verdik

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bölümler şöyle:

- "Ekonomi üzerinden yazılan felaket senaryolarını birer birer bozuyoruz."

- "Milletimiz bize destek veya oy vermek zorunda değildir. Biz milletimizin gönlünü kazanmak zorundayız."

"Cumhur İttifakı çatısı altında Milliyetçi Hareket Partisi ile 15 Temmuz gecesinden beri yürüttüğümüz çalışmalar hepimiz açısından memnuniyet verici bir şekilde sürüyor. Önümüzdeki dönemde MHP ile çok daha kapsamlı ve yakın şekilde çalışmaya devam edeceğiz."

"Olağan kongre hazırılıklarımızın her aşamasını dikkatle ve hassasiyetle yürütmeliyiz."

"Tüm dünya ve Türkiye değişirken AK Parti yerinde sayamaz."

"Türkiye'yi 2023 hedeflerine mutlaka ulaştıracağız."

"Partimizin üye sayısı 10 milyonu aşkın. Bu, partimize olan sevginin, mensubiyet duygusunun göstergesi."

"Dünyadaki pek çok topluluk gibi bizim de kişiliksiz, köksüz, hazan rüzgarının önündeki yaprak gibi sürüklenmemizi bekliyorlar."

"AK Parti'nin kendisine sağladığı gücü millete tepeden bakmak, milleti hiçe saymak, sadece şahsi çıkarlarını korumak için kullanan zihniyetin partimizin çatısı altında yeri yoktur."

"Hiç kimsenin, üstlendiği sorumluluğun gereğini yerine getirmeyip her şeyi bir üste, özellikle şahsıma havale etme kolaycılığına kaçma hakkı yok."

- 50+1 tartışmaları

"Son günlerde yaşanan anlamsız bir tartışmaya da burada son noktayı koymak istiyorum. Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 50'den yüzde 40'a düşürülmesi ile ilgili ne düşüncemiz, ne niyetimiz, ne planımız ne de çabamız söz konusudur. Bu tür atıfta bulnanlar aynaya baksınlar. Biz bir şeyi kayda geçirdiğimiz zaman o iş bitmiştir. Bizim bu vaadimiz kayda girmiştir ve bu bir millete borç gibidir. Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır."

"Gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan birinin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğuna inanıyoruz."

-"Artık söz bitti"

Amacımız Fırat'ın doğusunu da barış pınarlarıyla sulamaktır. Bu bölgede 2 milyon kişiyi iskan etmeyi planlıyoruz. Planlarımız, projelerimiz hazır. Türkiye sınırları dibindeki terör oluşumnlarına asla göz yummayacağını sayısız defa tüm dünyaya ilan etmiştir. Maalesef bu süreçt ülkemiz sürekli oyalanmaya çalışılmıştır. Biz de kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye karar verdik.

Fırat'ın doğusu ile ilgili muhattaplarımıza her türlü ikazı yaptık, yeterince de sabırlı davrandık.Kara devriyesiymiş, hava devriyesiymiş, bütün bunların hikaye olduğunu görüyoruz. Müttefiklerimize sorumuz gayet açıktır. Siz SDG adıyla gözlerden kaçırmaya çalıştığınız PKK, YPG'yi terör örgütü olarak tanıyor musunuz, tanımıyor musunuz? Bunu açıklayın. Bu yönde bir beyan duymadığımız gibi bazı ABD'li yetkililer alenen PKK - YPG'nin birlikte çalıştıkları bir yapı olduğunu da söylüyorlar. Öyleyse sözün bittiği yerdeyiz.

Ülkemizi terör örgütünden uzak tutmak için, sürekli yüzümüze gülen, sürekli diplomatik söz oyunlarıyla kendilerince oyalayanlara diyoruz ki, artık söz bitti. Bir taraftan Irak tarafından 30 bin civarında tırı Suriye'ye sokacaksınız ve bunları bu terör örgütlerine teslim edeceksiniz, sonra da biz sizinle stratejik ortağız diyeceksiniz. Kusura bakmayın. Bunu yutmayız. 

Hazırlıklarımızı yaptık. Harekat planlarımızı tamamladık. Gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünmü açma vakti belki bugün belki yarın denebilecek kadar yakındır. Hem karadan hem havadan bu harekatı yürüteceğiz. Suriye tarafındaki kardeşlerimizn de tüm güçleriyle bizim yanımızda yer alacağından şüphemiz yoktur.

Hem kendi güvenliğimiz hem ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin evlerine dönebilmeleri için bu harekatı yapmaya ve başarıya ulaştırmaya mecburuz.Bugün bu adımı atmazsak yarın karşımızda daha bütük sıkıntıların çıkacağı aşikardır. Tehlikenin kapımıza dayanmasını beklemeyecek, sorunu kaynağında çözeceğiz.

Kimsenin bunun için Türkiye'yi suçlamaya hakkı yoktur. Tüm dünyayı Türkiye'nin bu ulvi mücadelesinde destek olmaya davet ediyorum.

- "Mali disiplinden vazgeçmeyiz"

Bugün Türkiye son dönemde aldığımız tedbirlerle küresel ekonomik savaşlara hazırlıklı hale geldi.

Ekonomide sağladığımız istikrar sayesinde enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirdik.

"Yüksek katma değerli ürünlerin üretimini tüm gücümüzle destekleyeceğiz. KOBİ'leri finanstan pazarlara erişime kadar her alanda güçlü şekilde destekleyeceğiz."

"Taktik araçlar, helikopterler, uçaklar, hafif zırhlı araçlar ve personel koruyucu yeleklerde kullanılan bor karbürünü Türkiye'de üreteceğiz"

"Diyarbakır'da ilk defa hidrolik çatlatma yöntemiyle ticari petrol üretimine başladık. Bu tekniği daha da yaygınlaştırarak yeni kuyular açmaya devam edeceğiz. Trakya'da bu yılın başlarında toplam doğalgaz rezervimizi iki katına çıkaran yeni sahalar keşfettik, yaklaşık 3 milyar metreküp rezerve sahip bu sahalar 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacaktır."

"Yeni ekonomi programı dönemi sonunda enflasyonu yüzde 5'in, işsizliği de yüzde 10'un altına indirmiş olacağız."

"Merkez Bankasının yerinde ve doğru müdahaleleriyle faiz oranları makul seviyelere gerilemiştir, daha da gerileyecektir."

"Seçimsiz geçecek önümüzdeki 4 yılda ekonomideki yol haritamızı hassasiyetle takip edecek ve 2023 hedeflerimize ulaşacağız."

"Vatandaşlarımızdan, birikimlerini yabancı para yerine Türk Lirası bazlı finansal ürünlerde değerlendirmelerini özellikle istirham ediyorum."

"Kaynakların verimli kullanımı ve tasarruf temelli bütçe yönetiminde kararlıyız."

Mali disiplin AK Parti hükümetinin asla vazgeçmediği bir prensiptir.