Erdoğan: "Şehitlerimizin fedakarlığı boşa gitmeyecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'daki toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan: "Şehitlerimizin fedakarlığı boşa gitmeyecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-3 Harekâtı'nda çıkan çatışmada şehit düşen 3 asker ile ilgili olarak, "Ailelerine başsağlığı diliyorum. Hiçbir şehidimizin tek damla kanı, hiçbir kahramanımızın fedakarlığı boşa gitmemiştir, gitmeyecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK'ya terör örgütü diyemeyen Meclis'teki uzantılarına sandıkta gereken dersi verelim." dedi.

Erdoğan, "Şehitlerimizin ailelerine ve silah arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Hiçbir şehidimizin tek damla kanı, hiçbir kahramanımızın fedakarlığı Allah'ın izniyle boşa gitmemiştir, gitmeyecektir. Dün, bugün 22 teröristi içeride ve dışarıda öldürdük. Ahdimiz var, kararlılığımız var. Ne dedik? 'İnlerine gireceğiz.' dedik. Girdik, giriyoruz. Askerimizle, polisimizle, güvenlik korucularımızla, jandarmamızla, dağ tepe demeden bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Sonuna kadar sürdüreceğiz. Sınırlarımız içinde ve sınırlarımız dışında görev yapan tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum. Rabb'im hepsini de muhafaza etsin diyorum." diye konuştu.

Alandakilerin "Meclis'te terörist istemiyoruz" sloganları üzerine de Erdoğan, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi PKK'ya terör örgütü diyemeyen Meclis'teki uzantılarına şehirlerimizde sandıkta gereken dersi verelim. İşte buyurun Diyarbakır, Mardin, Van, buradaki belediye başkanlarını, idari bir kararla görevden aldık mı? Aldık. Zira benim milletimin alın terinden ödediği vergilerle, oralara gönderilen parayı, kalkıp da Kandil'e, terör örgütlerine gönderenleri hiçbir zaman biz görmemezlikten gelemeyiz, onları kapıya koyarız. Şu anda koyduk mu? Koyduk ama CHP çıkıyor, ne diyor? 'Bu, hak ve özgürlüklere, demokrasiye aykırıdır.' Bay Kemal, sen bu terör örgütünün mensuplarıyla Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsin ama bizim bu terör örgütlerinin temsilcileriyle en ufak bir dirsek temasımız olamaz. Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar hiçbir davetime bunları asla davet etmedim, etmem. Çünkü sizler bana bu görevi öyle verdiniz."

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP, sen kimin yanındasın? Eğer 'Türkiye'nin yanında olduğunu' söylüyorsan, o zaman milletimize düşmanlık edenlerin yanında ne işin var? Milletimiz sizden istiklalimizi ve istikbalimizi ilgilendiren konularda yuvarlık laflar değil, delikanlıca tavır bekliyor."

"CHP yönetimine, evlatlarına bir utanç değil, şeref mirası bırakmaları çağrısında bulunuyorum. Kazandığınız üç beş belediye sizi yanıltmasın"

- 216 projenin toplu açılışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzonlularla bugün hasret gidermenin yanında, şehre kazandırılan toplam yatırım bedeli 1 milyar 365 milyon lira olan 216 projenin toplu açılışını yapacaklarını söyledi.

 

- “Emine Bulut hanımefendi ile ilgili olay yenilir yutulur bir olay değildir” 

Emine Bulut cinayetine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Değerli kardeşlerim idam karını ben Cumhurbaşkanı olarak tek başına verme yetkim yok. Bu parlamentodan gelecek, parlamentodan geldiği zaman benim onaylama yetkim var. Parlamentodan çıkıp geldiğinde ben onaylayacağımı daha önce size söyledim zaten. Hele hele son Emine Bulut hanımefendi ile ilgili olay yenilir yutulur bir olay değildir. Bu ciddi bir vahşettir. Bu alçaklıktır. Bu adiliktir. Buna ne derseniz deyin az kalır. Onun içinde ben babasıyla da görüştüm. Ve tabi ki bunu vicdanımızın da kabul etmesi mümkün değil. Hukukunda bunu kabul etmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.