Ermenistan maçı bardağı taşırdı! Milli Takım’da Stefan Kuntz dönemi sona eriyor! İşte Türkiye’nin yeni teknik direktörü

A Milli Takım’ın Ermenistan ile 1-1 berabere kalması sonrası taşlar yerinden oynadı. Stefan Kuntz’un görevine son verileceği, yerine ise Abdullah Avcı’nın getirileceği belirtildi.

Ermenistan maçı bardağı taşırdı! Milli Takım’da Stefan Kuntz dönemi sona eriyor! İşte Türkiye’nin yeni teknik direktörü

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri kapsamında D Grubu’ndaki beşinci maçında Ermenistan’ı ağırladı. Yeni Eskişehir Stadyumu’nda oynanan mücadele 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Maçta Ermenistan'ın golünü 49. dakikada Artak Dashyan, A Milli Takım’ın golünü ise 88.dakikada Bertuğ Yıldırım attı.

Ermenistan maçı bardağı taşırdı! Milli Takım’da Stefan Kuntz dönemi sona eriyor! İşte Türkiye’nin yeni teknik direktörü - Resim : 1

KUNTZ: NEYİ ELEŞTİRİYORLAR?

Maçın ardından açıklamalarda bulunan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz,, Yaklaşık 10 pozisyona girdik. Onları gole çeviremedik. Öncelikle ilk devrede oynamak istediğimiz oyunu sahaya yansıttık. İlk devrede eleştireceğim konu pozisyonları gol yapamamamız. Aynı zamanda ilk devrede daha hızlı oynayabileceğimizi ve top kaybı yapmayacağımız üzerinde durduk. İkinci devreye başladığımızda konsantremiz düştü. Golü yediğimizde hataları görmüş olduk. Oyuncularımız elinden gelen her şeyi yaptı. Onları bu konuda eleştiremem. Oyuncu değişikliklerinin de oyuna pozitif yansıdığını düşünüyorum. O yüzden de şans eseri değil, hak ettiğimiz beraberliği aldığımızı düşünüyorum. Biz de üzgünüz üç puanı alamadığımız için. Bunun öz eleştirisini yapacağız. Ekim ayında ki maçlarda işi bitirmeye çalışacağız” demişti.

Kuntz, eleştiriler ve istifa sorusuyla ilgili soruya, "Neyi eleştiriyorlar? Yaklaşık 8-10 pozisyona girdik. Gole çeviremedik. Onlar mı mesela?" yanıtını verdi.

Ermenistan maçı bardağı taşırdı! Milli Takım’da Stefan Kuntz dönemi sona eriyor! İşte Türkiye’nin yeni teknik direktörü - Resim : 2

YENİ TEKNİK ADAM BELLİ OLDU

Milli Takım’ın aldığı başarısız sonuç bardağı taşırdı. Bir süredir topun ağzında olan Stefan Kuntz dönemi milli takımda sona erecek. Mehmet Özcan’ın haberine göre Kuntz görevden alınacak, yerine ise Abdullah Avcı gelecek.

Ermenistan maçı bardağı taşırdı! Milli Takım’da Stefan Kuntz dönemi sona eriyor! İşte Türkiye’nin yeni teknik direktörü - Resim : 3

ABDULLAH AVCI’NIN MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Hollandalı Guus Hiddink'in yerine getirilerek, 17 Kasım 2011'de Türkiye Futbol Federasyonu ile 31 Mayıs 2015 tarihine kadar sözleşme imzalayan Avcı, sözleşme süresini tamamlayamadan görevinden ayrıldı. A Milli Futbol Takımı, Avcı döneminde 6'sı resmi, 12'si özel olmak üzere oynadığı 18 maçta 6 kez kazandı, 8 yenilgi aldı, 4 maçta da berabere kaldı. Bu dönemde yaptığı maçlarda 26 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde de aynı sayıda gol gördü.