Erol Mütercimler: SADAT meselesi herkesin meselesidir! Erdoğan ve Bahçeli harekete geçmeli

tv100'ün ses getiren Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programında Erol Mütercimler, SADAT ile ilgili "En başta Erdoğan’ın ve Devlet Bey’in harekete  geçmesi lazım aslında. Çünkü bu araştırma ve soruşturmaların önü açılmalı. SADAT meselesi AK Parti’nin de, MHP’nin de, İYİ Parti’nin de, Saadet Partisi’nin de, herkesin meselesidir." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Kaya, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin, Gazeteci/Yazar Kenan Alpay, Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir, TÜRKAD Başkan Yardımcısı Avukat Cem Kaya, Akademisyen/Yazar Dr. Erol Mütercimler; Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk olarak gündemi değerlendiriyor. Mütercimler, SADAT ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"KİM GETİRDİ GENERALLİĞE KADAR? BİR KERE GERİ DÖNÜP ORDU BAKACAK"
Mütercimler "SADAT gibi yapılanlar dünyada var. SADAT meselesini konuşmamızın sebebi emekli general Adnan Tanrıverdi’nin kendisidir. Tanrıverdi, Erdoğan’ın yanında başdanışmandı. Kendisi söylüyor; paramiliter yapılanma, eğitimler, adam kaçırma, boğma, psikolojik harp… SADAT dediğimiz bu yapılanma ceket, pantolon mu satıyor ki televizyona reklam veriyor? Geçmişte subay olarak biri söylüyorum Tanrıverdi’nin orduyla ilişkisi ne zaman kesilmiş? 28 Şubat sürecinde… Sebebi ‘siyasal İslamcı bir takım tavırları var’, ‘Maltepe’deki garnizona yanında çavuş elinde ağaç dalıyla dolaşıp su arıyor’… Bu generali siz 28 Şubat’ta emekli ediyorsanız bu nitelikleri nedeniyle emekli edip şikayetçiyseniz o tarihe kadar bunun sicillerini kim verdi? Kim getirdi generalliğe kadar? Bir kere geri dönüp ordu bakacak." ifadelerini kullandı.

"TÜRKIYE CUMHURIYETI YASALARI BUNU SUÇ DIYE KABUL EDIYOR MU ETMIYOR MU?"
SADAT'ın yaptığı kongreden bahseden Mütercimler "Kendisinin ifade ettiği kongrede İslam Devleti kuracak, anayasa şeriat olacak, dil Arapça olacak, başkent İstanbul olacak. Hukuken Türkiye Cumhuriyeti yasaları bunu suç diye kabul ediyor mu etmiyor mu?" diye konuştu. 

"BÜTÜN MEDYA ÇOK BÜYÜK BIR STRATEJIK YANLIŞLIK YAPTI"
"Burada bütün medya çok büyük bir stratejik yanlışlık yaptı ve SADAT’ın tuzağına düştüler" diyen Mütercimler "Kemal Bey kapıya gittiğinde Halk TV, SADAT’ın CEO’su 1,5 saat canlı yayına aldılar. Milyon versen televizyonda böyle bir reklam yapamazsın. Dolayısıyla bu organizasyon psikolojik harp taktikleri uyguluyor." sözlerine yer verdi. 

"EN BAŞTA ERDOĞAN’IN VE DEVLET BEY’IN HAREKETE  GEÇMESI LAZIM ASLINDA"
SADAT'ın yaptığı faaliyetlere dikkat çeken Mütercimler "Bununla ilgili en başta Erdoğan’ın ve Devlet Bey’in harekete  geçmesi lazım aslında. Çünkü bu araştırma ve soruşturmaların önü açılmalı. Bunlar ticari kurumda vergi veriyor mu? Hangi yasaya göre kuruldu? Benim bildiğime göre anayasada böyle kuruluşların kurulmasıyla ilgili yasa yok. SADAT meselesi AK Parti’nin de, MHP’nin de, İYİ Parti’nin de, Saadet Partisi’nin de, herkesin meselesidir." dedi.