Erzurum, Ardahan ve Kars'a yönelik resmi uyarı geldi. Karadeniz üzerinden gelecek, şehirleri etkisi altına alacak. Rakam da verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum, Kars ve Ardahan çevresine yönelik önemli bir uyarı yapıldı. Bu illerimizde, Karadeniz bölgesinden gelecek soğuk hava dalgasının etkili olması bekleniyor.

Erzurum, Ardahan ve Kars'a yönelik resmi uyarı geldi. Karadeniz üzerinden gelecek, şehirleri etkisi altına alacak. Rakam da verildi

Erzurum'da perşembe günü sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren soğuk havalar, cuma gününe kadar etkisini artırarak devam edecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Erzurum’un da içinde bulunduğu bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Erzurum, Ardahan ve çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

CUMA GÜNÜNE KADAR ETKİLİ OLACAK 

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönünden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor. Meteoroloji mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Karadeniz üzerinden gelen serin havayla birlikte, 4 ilâ 7 derece azalarak, mevsim normallerinin altına düşeceğinin tahmin edildiğini ifade etti. Serin havanın 15.09.2023 cuma gününe kadar etkili olması bekleniyor.