Tevfik Göksu tv100'e konuştu: İBB, 5 yıldan beri belediye başkansız yönetiliyor

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, tv100'de yaptığı açıklamada "İmamoğlu 1 saatlik konuşmasına adaylığı ima etti, kazanırsa CHP Genel Başkanlığı, cumhurbaşkanı adaylığını ima etti. Yine gündeminde İstanbul yok. İBB, 5 yıldan beri belediye başkansız yönetiliyor. İlk 2 yıl musakka şov, temel atmama töreni, musluk töreni ile geçti. 2 yıl cumhurbaşkanı adaylığı sevdası ile geçti. Şimdi CHP Genel Başkan adaylığı sevdası ile geçti. Burada İstanbul nerede?" dedi.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında konuk oldu. Göksu, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, siyasal iletişimci Ferhat Murat'ın sorularını yanıtladı. 

Mehmet Tevfik Göksu'nun açıklamalarından satır başları:

"İBB, 5 YILDAN BERİ BELEDİYE BAŞKANSIZ YÖNETİLİYOR"
İmamoğlu 1 saatlik konuşmasına adaylığı ima etti, kazanırsa CHP Genel Başkanlığı, cumhurbaşkanı adaylığını ima etti. Yine gündeminde İstanbul yok. İBB, 5 yıldan beri belediye başkansız yönetiliyor. İlk 2 yıl musakka şov, temel atmama töreni, musluk töreni ile geçti. 2 yıl cumhurbaşkanı adaylığı sevdası ile geçti. Şimdi CHP Genel Başkan adaylığı sevdası ile geçti. Burada İstanbul nerede? İstanbul'un masası ve kasası onu ilgilendiriyor. Muhtemelen İBB Başkanı seçildiğinde birileri kulağına 'sen İstanbul ile ilgilenme, senin yerin daha büyük makamlar' diye fısıldadı. 

 

"İMAMOĞLU'NUN KONUŞMASI ACZİYET KONUŞMASIDIR"
Türkiye'de araçların yüzde 18'i İstanbul. Yüz ölçümü itibariyle bakıldığın Türkiye'nin küçük illerinden. Ulusal ekonimimizin yüzde 50'si buradan kurgulanıyor. Siz böyle bir şehri emanet bir sistemle yönetebilir misiniz? Bu şehri koalisyon parçacıkları ile yönetebilir misiniz? İmamoğlu'nun o toplantıda yaptığı konuşma tam bir acziyet konuşmasıdır. 

Tevfik Göksu tv100'e konuştu: İBB, 5 yıldan beri belediye başkansız yönetiliyor - Resim : 2

"İBB'NİN SORUNU TAKSİ SORUNUNU ÇÖZMEK DEĞİL, PLAKA SATMAK"
İstanbul’da taksi sorunu mu var plaka sorunu mu var? Bunu çözme konusunda muhatabı İBB. Bu muhataplıkta karar verecek olan UKOME. İBB, UKOME’ye demiş ki ‘5 bin taksi istiyorum’ 3125 taksi dönüşü için UKOME’den karar çıktı. Dönüşen sayısı 1575. Niye dönüştürmüyorlar biliyor musunuz? Buradan büyükşehir para kazanamıyor, plaka satmak istiyordu. Onun derdi taksi sorununu çözmek değil plaka satmak. İstanbul'da bir taksi yüzde 39 kapasite ile çalışıyor, dünyada bir taksi yüzde 65 kapasite ile çalışıyor. İstanbul'da bir taksi 450 km yol yapıyor, sadece 150 km'de taksimetre açıyor. Bir sokakta insan taksi bulamıyor, öbür sokakta taksi müşteri bulamıyor. İBB, bir uygulama yapsa sorunu çözecek. İBB'nin sorunu taksi sorununu çözmek değil, plaka satmak. Taksi sorununda sorumlu İBB'dir. 

"İBB BAŞKANININ EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜ KONU ONU ENGELLEMEMEMİZ"
İBB’nin hazineden geçmiş borçlanma onayı yaklaşık 192 milyar TL, 192 milyar TL’nin 60 küsur milyarı borçlanılmış şu anda rakam 3-5 eksik olabilir 138 milyar onaylanmış kredisi var. Yurtiçi yurtdışı fark etmiyor onaylanmış. İBB Başkanının en çok üzüldüğü konu onu engellemememiz. İBB Meclisi'ne 53 tane borçlanma dosyayı gelmiş, 52 dosyaya AK Parti 'evet' demiş. İBB'nin 138 milyon lira onaylanmış kredisi var. 

Tevfik Göksu tv100'e konuştu: İBB, 5 yıldan beri belediye başkansız yönetiliyor - Resim : 3
"İBB, 27 YIL SONRA İLK KEZ BORÇLANAMAZ HALE GETİRİLDİ"
İmamoğlu'nun kullandığı bütün sistem algı ve manipülasyon üzerine. Engelleniyorum sözlerinin arkasında yatan tek bir gerçek var: Acziyet. İBB'nin iş yapma niyeti yok. Kamu bankaları belediyelere kredi vermekte hassastır. İBB, 27 yıl sonra ilk kez borçlanamaz hale getirildi. 

Tevfik Göksu tv100'e konuştu: İBB, 5 yıldan beri belediye başkansız yönetiliyor - Resim : 4

"İNSANLAR İBB VE ABB'DE CHP'NİN FRAGMANINI İZLEDİLER, 28 MAYIS'TA DA FİLME GELMEDİLER"
Bütün matematiksel verilerde İstanbul geriye gidiyor. Raylı sistem,  yeşil alan, kentsel dönüşüm, sosyal konut faaliyetleri, otopark çalışmalarında İstanbul geriye düştü. Avrasya, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprülerine CHP hep karşı çıktı. Doğal olarak insanlar İBB ve ABB'de CHP'nin fragmanını izlediler, 28 Mayıs'ta da filme gelmediler. 

"İSTANBUL'DA DEPREM SORUNU VAR"
İstanbul’da deprem sorunu var, 5 yılda ne yaptı İBB belediyesi. 504 konut yapılıyor yanlış hatırlamıyorsam, 170 bin konutun inşaatı devam ediyor şu anda. 2012’den beri AK Partili belediyeler ve hükümet tarafından dönüşümü gerçekleşen konut sayısı yaklaşık 1 milyon