Eşi tarafından vurulan Manolya Akman: Ölmek istemiyorum...

Eşi tarafından pompalı tüfekle vurulan ve bacağı kesilen Manolya Akman, "Ölmek istemiyorum. Bacağımı kaybettim ama canım tehlikede. Artık özgürce yaşamak istiyorum" dedi. Akman cezaevindeki eski eşinin yakınları tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Eşi tarafından vurulan Manolya Akman: Ölmek istemiyorum...

Olay geçen mayıs ayında İzmir Karabağlar ilçesinde yaşandı. 1,5 yıllık evli olan Manolya Akman eşinin askeri gitmesinden dolayı kayınvalidesi tarafından annesinin evine gönderildi.

2018 Kasım ayında ise Manolya Akman eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanma davası açtı.

Bu sırada eşi de "askerliğe elverişli değildir" rapor alarak erken terhis oldu ve telefonda Manolya Akman’ı "Seni seviyorum, yuvamızı yeniden kuracağız" diyerek yeniden birlikte yaşamaya ikna etti.

Ancak bir süre sonra Manolya Akman ve eşi arasında tartışmalar tekrar başladı. Daha sonra Manolya akman tekrar şiddet gördü.

Yine bir tartışma esnasında Onur Akman evde bulunan bavulun içinden pompalı tüfeği çıkararak Manolya Akman’a 3 kez ateş etti.

Akman’ın sol bacağı dizinin altından kesildi. Onur Akman ise polis ekiplerince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Toplam 10 ameliyat geçirdi

Manolya Akman geçirdiği 10 ameliyat ve 2,5 aylık tedavi sonrası taburcu oldu. Akman İzmir’den ayrılarak Annesi ve kız kardeşi ile birlikte Muğla’ya yerleşti.

Akman,” "Kadına şiddeti kınıyorum. Çok acı günler geçiriyorum. Artık bu olayların sona ermesini istiyorum. Daha fazla kadının ölmesine dayanamıyorum. Hastane sürecinde olduğu gibi şu anda bile şikayetimden vazgeçmem için tehdit alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum; Ölmek istemiyorum. Bacağımı kaybettim ama canım tehlikede. Artık özgürce yaşamak istiyorum" dedi.

Akman, sonunun, Kırıkkale'de eski kocası tarafından 10 yaşındaki kızlarının önünde vahşice öldürülen Emine Bulut gibi olmasını istemediğini söyledi.