Eşinin telefon numarasını paylaştı: Boşanma davasının ardından bir de ceza davası açıldı

Boşanma aşamasındaki kadın, eşinin kendisini aldattığını düşündü. Erkek ise aksini ispat etmek için eşinin telefon numarasını kız arkadaşına verdi. Eşini aramasını ve aldatma olayının gerçek olmadığını söylemesini istedi. Tanımadığı numara tarafından aranan kadın ise çılgına döndü, kocasından şikayetçi oldu.

tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz'ın haberine göre, boşanma aşamasındaki kadın, eşinin kendisini aldattığını düşündü. Erkek ise aksini ispat etmek için eşinin telefon numarasını kız arkadaşına verdi. Eşini aramasını ve aldatma olayının gerçek olmadığını söylemesini istedi. Tanımadığı numara tarafından aranan kadın ise çılgına döndü, kocasından kendisinin izni olmadan numarasını paylaştığı için şikayetçi oldu. Koca hakkında boşanma davasının ardından bir de ceza davası açıldı.

4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede boşanma aşamasındaki eşinin telefon numarasını, kadın arkadaşıyla paylaşan kocanın kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak suçundan 4 yıla kadar  hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Davaya ilişkin açıklamalarda bulunan Avukat Gizem Gonce:

"Aslında burada eşinin herhangi bir iznini almadan ona sormadan telefon numarasını vermesinden dolayı, hukuka uygun olmadığı bir şekilde verileri de eşinden izinsiz olarak verdiği için 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması için  savcılık iddianameyi hazırlıyor.

TELEFON NUMARASINI İZİNSİZ VERİRKEN DİKKAT!

Telefon numarasını verirken mutlaka onun yazılı olarak rızasının alınması önem arz ediyor. Eğer telefon numarasını veriyorsanız mutlaka o kişiye senin telefon numaranı iznin dahilinde bu kişiyle paylaşabilir miyim yazmanız ve onun akabinde evet paylaşabilirsiniz ya da hayır paylaşamazsın cevabını aldıktan sonra bunu yapmanızı öneriyoruz." ifadelerini kullandı.