Eski Bakan İYİ Parti'ye geçti! Melda Bayer'in rozetini Meral Akşener taktı!

Eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Melda Bayer, İYİ Parti'ye katıldı. Bayer'e parti rozetini, kürsüde Meral Akşener taktı.

Eski Bakan İYİ Parti'ye geçti! Melda Bayer'in rozetini Meral Akşener taktı!

Eski DSP Milletvekili ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Melda Bayer, İYİ Parti'ye katıldı. Bugünkü İYİ Parti grup toplantısında Akşener'in konuşması öncesinde kürsüde bir konuşma yapan Bayer'in rozetini Meral Akşener taktı.

Melda Bayer kimdir?

1950 yılında Sivas’ta doğan Bayer, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü’nde memur, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Ordu Pazarları Başkanlığı Mal Alım Koordinatörlüğü, Ankara Cumhuriyet Lisesi’nde İngilizce öğretmenliği görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk annesi olan Bayer, özel sektörde yönetici olarak çalıştı.

18 Nisan 1999 (21. Dönem) tarihinde yapılan genel seçimlerde Demokratik Sol Parti (DSP) Ankara Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu.

Bülent Ecevit’in kurmuş olduğu 57. Hükümet’te 10 Temmuz 2002 tarihinde Hasan Gemici’nin yerine Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak atandı. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini 18 Kasım 2002 tarihine kadar sürdürdü. Bakanlık görevini yeni Bakan Güldal Akşit’e devretti.