Eski danışmanı Mustafa Koç’un adını kullanarak dolandırdı! Hayali kombineler sattı: Mağdurlardan savcılığa suç duyurusu

7 yıl önce hayatını kaybeden iş insanı Mustafa Koç’un eski danışmanı dolandırıcılıkla suçlanıyor. Koç Holding’le hiçbir ilişkisi kalmayan şüphelinin, Koç Holding adını kullanarak çok sayıda kişiyi kandırdığı ve verdiği vaatlerle vurgun yaptığı iddia edildi.

Koç Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 2016 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Koç’un vefatının ardından danışmanı Murat E. Holdingden ayrıldı. Holding ve ailesiyle bağı kalmayan ancak herkese yalan söyleyen Murat E., yıllarca çalıştığı ve ekmeğini yediği Koç ailesinin adını kullanarak vurgun yaptı.  

Avukat Umut Narin, “Şahıs rahmetli Mustafa Koç hayattayken bir 8-9 seneye kadar yanında çalışıyor. Vefatından sonra Mustafa Bey’in tabi yollar ayrılıyor. Ancak şahıs arkadaşlarına ve çevresine bu ilişkilerin devam ettiği, şirket bünyesinde ona çok güvenildiği dışarıdan ve içerden danışmanlık yapmaya devam ettiğini söyleyerek insanları kandırmaya başlıyor” dedi.

Murat E. Koç’un bünyesindeki firmaların işlerini vermeye vadederek çevresindeki tuzağa düşürdü.

"4-5 SENEDİR BU İŞİ YÜRÜTTÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUZ"

Avukat Narin, sözlerinin devamında, “Tabi daha sonra tespit ettiğimiz üzere bu tabletleri, telefonları paraya çevirerek menfaat etmeye devam ediyor. Şahsın yaklaşık 4-5 senedir bu işi yürüttüğünü düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

YAPTIKLARI BUNUNLA DA KALMADI

Şüphelinin yaptıkları bunlarla da kalmadı. Mustafa Koç, hayattayken gönül verdiği Fenerbahçe’yi de kötü amaçlarına alet ederek hayali biletler sattı.

Şüphelinin çeşitli dolandırıcılık yöntemleriyle yaklaşık 1 buçuk milyon lira değerinde dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. Mağdurlar, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Durum, Koç Holding’e bildirilirken; holdingin de ayrıca suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Öte yandan, şüphelinin yurt dışına kaçtığı da iddia edildi.