Eskişehir’de 1 ay boyunca boğazından tek lokma geçmeyen hamile inek doğum yaptı! Çıkan buzağıyı görenler inanamadı

Eskişehir’de bir ay boyunca boğazından tek lokma geçmeyen hamile inek için karar veren sahibi, onu kesim için satmaya karar verdi. Karnındaki buzağı ameliyatla alındı ancak görenler minik buzağı için yaşamaz dediler. Çıkan buzağıyı görenler ise gözlerine inanamadı. Buzağı gayet sağlıklı bir şekilde hayata tutunmayı başardı.

Eskişehir’de 1 ay boyunca boğazından tek lokma geçmeyen hamile inek doğum yaptı! Çıkan buzağıyı görenler inanamadı

Mihalıççık ilçesi Yunusemre Mahallesi’nde büyükbaş hayvancılık yapan Hüdayi Turgut’un ineklerinden birinin iştahı kesildi. Hamile olan inek yaklaşık 1 ay boyunca yem yemedi. Hayvan sahibi Turgut, zayıflayan ineğini kesilmek üzere satmak zorunda kaldı.

Eskişehir’de 1 ay boyunca boğazından tek lokma geçmeyen hamile inek doğum yaptı! Çıkan buzağıyı görenler inanamadı - Resim : 1

AMELİYATLA ANNE KARNINDAN ALINDI

İneğin karnından daha gününü tamamlamamış buzağı ameliyat edilerek alındı. Sahibi başta olmak üzere herkesin ‘yaşamaz’ dediği buzağı, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Hüdayi Turgut, şimdilerde annesiz kalan buzağıyı biberon yardımıyla besliyor. İneğin ise yuttuğu metalden dolayı midesinde iltihap oluştuğu ve bundan dolayı yem yiyemediği tespit edildi.