Eskişehir'de CHP'nin adayı kim olacak? Özgür Özel, Yılmaz Büyükerşen'e ne dedi? Barış Yarkadaş kulis bilgisi verdi

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda verdiği kulis bilgisinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen arasındaki görüşmeyle ilgili "Büyükerşen, Özel'e "Eskişehir'de çok büyük emek verdik, büyük projeler yaptık ben projelerin bitmesini istiyorum. Eskişehir'de üçümüz de aday yapılırsak yeniden kazanırız" diyor. Özel de "Ankara'da arkadaşlarla durumu değerlendireceğiz" diyor." ifadelerine yer verdi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, iletişimci-yazar Ferhat Murat, tv100 Ankara temcilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler programda masaya yatırıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesine ilişkin kulis bilgisi veren Yarkadaş şu ifadelere yer verdi:

ÖZEL: YILMAZ HOCAYI BENDEN ÇOK SEVİYOR OLAMAZSINIZ
Yılmaz Büyükerşen yeniden aday olmak istiyor, lobi de yapıyor. Geçtiğimiz hafta CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Özgür Özel'e yakınlığıyla bilinen Veli Ağbaba ile konuştular. Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın, yeniden aday yapılması hakkındaki fikirlerini belirttiler. Sonra ise milletvekilleri ise Özel'den randevu istediler. Büyükerşen'in yeniden aday yapılmasını belirttiler. Özel ise vekillerine biraz espri biraz da sitem ise "Yılmaz Hocayı benden çok seviyor olamazsınız" diyor. Özel, kurultay sürecinde Büyükerşen ile sık sık fikir alışverişinde bulunurdu. Bunun üzerine Özel, Büyükerşen'in 25 yıldır belediye başkanı olduğunu biraz dinlenmesi gerektiğini söylüyor milletvekillerine. Büyükerşen, aday yapılmak istiyor.
Eskişehir'de CHP'nin adayı kim olacak? Özgür Özel, Yılmaz Büyükerşen'e ne dedi? Barış Yarkadaş kulis bilgisi verdi - Resim : 1
ÖZGÜR ÖZEL, BÜYÜKERŞEN'İ ZİYARET ETTİ
Cumartesi günü Özgür Özel, Büyükerşen'i ziyaret etti. Özel, cuma günü İstanbul'daydı. Cumartesi günü de tekrar İstanbul'a gelerek İl Başkanlığı'nın toplantısına katıldı. O toplantıdan çıktıktan sonra Özel, akşam 19'da yanında il başkanı Talat Yalaz le Eskişehir'de Büyükerşen ile görüşmeye başlıyor. Bu görüşme 2,5 saat sürüyor. Bu görüşmede ne konuşuluyor?

ÖZGÜR ÖZEL, BÜYÜKERŞEN'E NE DEDİ?
Odada sadece 3 kişi var; Özel, Büyükerşen ve Yalaz. Özel "Hocam siz Eskişehir'in hocasısınız, Eskişehir de sizin evladınız. Ben sizden önce Ahmet Ataç ve Kazım Kurt ile görüştüm. Şimdi de sizi dinlemeye geldim." diyor. Büyükerşen ise "Eskişehir'de çok büyük emek verdik, büyük projeler yaptık ben projelerin bitmesini istiyorum. Eskişehir'de üçümüz de aday yapılırsak yeniden kazanırız" diyor. Özel de "Ankara'da arkadaşlarla durumu değerlendireceğiz" diyor. Büyükerşen'in başka görüşmelerde "ben aday yapılmayacaksam genel sekreterim Ayşe Ünlüce aday yapılsın, böylece partide bir kırgınlık, küskünlük olmaz" diyor.