Esnafa kredi desteği! "İş yerlerinin kapanmasının önüne geçilebilecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Eylül'de yapılan Genel Kurul'un ardından duyurduğu esnafa 100 milyar liralık destek kredisine ilişkin açıklamasının ardından kredinin detayları merak edilmeye başlandı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tv100 canlı yayınında desteğe ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. TESK Başkanı, bu kredi modelinin İş yerlerinin kapanmasının önüne geçilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Eylül'de yapılan Genel Kurul'un ardından duyurduğu esnafa 100 milyar liralık destek kredisine ilişkin açıklamasının ardından kredinin detayları merak edildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tv100 canlı yayınında desteğe ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Önemli olan şartları yerine getirebilmek. Vatandaş ben kefil bulamıyorum. Nasıl kredi alacağım? Kefil bulamıyorsanız, teminat verebilecek bir yakınınız da yok kredi alamıyorsunuz.

Ödemeler 60 ay vadeli. İstediğiniz seçenek var. 3 aydan 3 aya, 6 aydan 6 aya ödeme koşuluyla bunu ödeyeceksiniz. 

Çok cazip bir kredi modeli. Kapanan iş yerlerinin kapanmasının önüne geçilebilecek bir kredi modeli. Hem faizi düşük, hem süre uzun hem de kredi alabilmek için daha basite indirgenmiş bir kredi modeli. 

100 milyarla sınırlı gibi görünüyor ama daha önce de bu tür kredilerde devamı geldiydi. Talebe göre de tahmin ediyorum ki biz de bütün esnafın kredi almasıyla ilgili çalışmaları yapıyoruz.