Esnafa destek paketi yolda! Faiz düşecek, limit artacak!

Esnafa yönelik yeni destek paketi için çalışmalar sürüyor. Finansman taleplerini karşılamak üzere hazırlanan yeni paket için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu bankalarına talimat verdiğini açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'de esnafa destek vermek adına paket limitlerinin artacağını ve faizde indirime gidileceğini ifade etmişti. İşte pakete ilişkin detaylar...

Esnafa destek paketi yolda! Faiz düşecek, limit artacak!

Esnafın finansman ihtiyacının giderilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Yeni destek paketinin müjdesi verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu bankalarına talimatın geçildiğini açıklarken Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'de üzerinde çalışmaların devam ettiği kısa bir zaman sonra açıklanacak paket için limitlerin yükseleceğini ve faiz oranlarının düşeceğini belirtirken kaynak olarak hazineyi işaret etti. Peki esnafa destek paketinde yeni oranlar ne olacak? Destek paketinin limit ne kadar? Tüm esnaflar faydalanabilir mi? Esnafa destek paketi hangi banka üzerinden verilecek? İşte detaylar...

Esnafa destek paketinde limit arttı!

Mevcut esnafa destek paketi 350 bin TL'lik bir limite sahip. Paketin faiz oranı ise 9,5 olarak belirlenmişti. Yeni açıklanacak destek paketi için oranların değiştiği ve limitin artacağı müjdesi verildi. Halkbank üzerinden verileceği belirtilen destek paketinde limitin 500 bin TL olacağı ve faiz oranının da 7,5 olacağı ifade edildi. Esnaf için oldukça önemli bir destek paketi olacağını düşünülüyor. 

Esnafa destek paketi yolda! Faiz düşecek, limit artacak! - Resim : 1

Esnafa destek paketi son aşamasında

Yeni açıklanacak destek paketinin toplam hacmi ise 100 milyar TL olacağı ve esnafın yararlanabilmesi için de alt yapısının oluşturulacağı söylendi. Paket için hazırlıklar önceden başlamış ve Halkbank işaret edilmişti. Halkbank üzerinden bu destek sağlanacak. Paket artık son aşamasında hazırlıklar tamamlanmak üzere. Tüm detayları Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. 

Bugüne kadar sadece Halkbank üzerinden esnafa sağlanan desteklerin toplamı 234 milyar TL'ye ulaştı. Yeni açıklanacak destek paketi ile rekora ulaşılacak. 

Esnafa destek paketi yolda! Faiz düşecek, limit artacak! - Resim : 2