Esnafın iki gün üst üste yemek verdiği köpeğin yaptığı hareket esnafları duygulandırdı! Elinde neyle geldi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde mahallenin ayrılmaz bir parçası haline gelen ‘Vefalı’ isimli köpeği esnaf iki gündür besliyor. Köpek ise esnafa vefasını her akşam bulduğu yiyecekleri paylaşarak gösteriyor. Mahallenin manavı Murat Çabuk” “Biz buna yaklaşık 3 ay önce yemek verdik. Ondan sonra ara ara yemek getirmeye başladı. Enteresandır ki biz ona bir iki defa centilmenlik yaptık. O bize 3 aydır yapıyor” ifadelerini kullandı.

Esnafın iki gün üst üste yemek verdiği köpeğin yaptığı hareket esnafları duygulandırdı! Elinde neyle geldi

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi’nde mahallenin sembolü haline gelen “Vefalı” isimli köpek mahalle esnafı tarafından iki gün boyunca beslendi. Vefalı köpek kendisine yapılan iyiliğe karşılık 3 aydır akşamları bulduğu yiyecekleri kendisini besleyen Manav Murat Çabuk’un dükkanına getirerek ayrılıyor.

Esnafın iki gün üst üste yemek verdiği köpeğin yaptığı hareket esnafları duygulandırdı! Elinde neyle geldi - Resim : 1

 

“ ÜÇ SANDVİÇ GETİRDİ İKİ TANESİNİ BANA BIRAKTI”

Manavcılık yapan Murat Çabuk, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Biz buna yaklaşık 3 ay önce yemek verdik. Ondan sonra ara ara yemek getirmeye başladı. Enteresandır ki biz ona bir iki defa centilmenlik yaptık. Üç aydır her akşam boş geçmeksizin yemeği getirir buraya bırakır” ifadelerini kullandı. Mahalle sakinlerinin Vefalı isimli köpeği çok sevdiğini belirten Çabuk, “Hiçbir çocuğa ve insana saldırmaz. Arabalarla oynamayı seviyor. Fenomen oldu burada. İnsanla geçerken araçlarıyla dururlar ve sevip yollarına devam ederler” diye konuştu. Köpeğin sosis, sandviç, tavuk parçaları, kemik ve ekmek getirdiğini anlatan Çabuk, “Bir gün tahminim zincir marketlerden birinde bulduğu kutu içerisindeki üç sandviçi getirdi. İçinden bir tanesini aldı, iki tanesini bana bıraktı gitti” dedi.

Esnafın iki gün üst üste yemek verdiği köpeğin yaptığı hareket esnafları duygulandırdı! Elinde neyle geldi - Resim : 2