Esnaftan hırçın kedilerin kavgasına anında müdahale

Bayburt’ta esnaf olan İsmail Aktürk dükkanının önünde bulduğu sahipsiz kediye 'Bihter' adını vererek gözü gibi bakmaya başladı. Bihter için karton parçalarıyla yuva yapan Aktürk kediye hem bakıyor hem de yer sağlıyor. Dışardaki kedi dolabın üstüne çıkm aya başlayınca Bihter’in kavga çıkardığını ifade eden İsmail Aktürk’ün "Vurma yok, vurma yok tamam mı kardeş. O da burada yatacak sen de" sözleri ise yüzlerde tebessüm oluşturdu.

Esnaftan hırçın kedilerin kavgasına anında müdahale

Dükkanının oralarda bulduğu kediye sahip çıkan esnaf İsmail Aktürk Bihter adını verdiği kediye tüm imkanlarıyla sahip çıkıyor. Aktürk, sahiplendiği kedinin güneşli havaları çok sevdiğini ve bir dondurma dolabının üzerinde sürekli güneşlendiğini belirtti. Şimdilerde ise Bihter’in dolaba başka bir kedi çıktığında kavga çıkardığını ve ayırdığını ifade etti.

Esnaftan hırçın kedilerin kavgasına anında müdahale - Resim : 1

KAVGA EDEN KEDİLERİ AYIRDI

Kediyle aralarında özel bir oluştuğunu aktaran Aktürk, Bihter'in kendisini benimsendiğini, başka kedilere ilgi gösterince kıskandığını söyledi. Yuvası olarak dondurma dolabını sahiplenen Bihter ise, dolabın yanına başka hayvanları asla yaklaştırmıyor, patileriyle vurarak yabancıları dolabın yanından uzaklaştırıyor. Kavga eden kedileri "Vurma yok, bu kedi de burada duracak, sen de burada duracaksın" diyerek ayırmaya çalıştı Sokaktan geçen başka kedinin dondurma dolabının üzerine çıktığını gören Bihter, patileriyle kediye vurarak, aşağıya atmaya çalıştı. Bihter'i sakinleştirmek isteyen Aktürk ise, "Vurma yok, vurma yok. O da burada duracak, sen de. Vurma yok tamam mı kardeş. Başka hayvanlara vurmak yok, yoksa sana da mama yok anlaştık mı Bihter?" diyerek Bihter'in suyuna gitmeye çalıştı.

Esnaftan hırçın kedilerin kavgasına anında müdahale - Resim : 2