Ev sahipleri dikkat! Haberiniz olmadan eviniz satılabilir

Tapu dolandırıcılığına e-devletten bir hamleyle engel olabilirsiniz. Uzmanlar tapu sahiplerini kontrol etmeleri konusunda uyardı. O bilgileri e- devlet üzerinde güncellemediğiniz takdirde tapunuz risk altında olabilir. İşte e-devlet üzerinden tapu bilgilerinde yapmanız güncellemenin detayları…

Ev sahipleri dikkat! Haberiniz olmadan eviniz satılabilir

Dolandırıcıların akla gelmez yöntemleriyle milyonlarca borca girebilir hatta elinizde olandan da olabilirsiniz. Bu konuya ilişkin E-Devlet’teki tapu ile ilgili çok küçük ama bir o kadar da önemli bir detay ortaya çıktı.
 
Dolandırıcılar geçtiğimiz aylarda arsa sahibi kılığına girerek arsa satışı yapmak isteyen dolandırıcılar son anda yakalanmıştı. Söz konusu olayları baz alarak uzmanlar vatandaşlara uyarılarda bulundu. E-Devlet’e yapılacak bildirim ile dolandırıcılığın gerçekleşmeden haberinizin olmasının mümkün olduğunu belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Haberiniz olmadan eviniz satılabilir - Resim : 1

 Günümüzde kimlik bilgilerimizi her alanda kullanıyoruz bu sık kullanım beraberinde dolandırıcılara dolandırıcılık olaylarına kapı aralasa da e-Devlet’te yapacağınız küçük bir değişiklikle tüm bu dolandırıcılık yöntemlerinin önüne tapuya gitmeden ya da hiçbir ücret ödemeden geçmek mümkün. 

Tek yapmanız gereken E-Devlet’e girip arama butonuna ‘tapu telefon bilgileri’ yazmanız karşınıza çıkan ekranda ise ‘Tapu sisteminde daha önce kayıtlı bir telefon numaranız bulunmamaktadır’ uyarısı görüyorsanız olası bir tehlikeyle karşı karşıya olabildiğiniz anlamına gelir. Ekranda görünen ‘telefon numarası kaydet’ seçeneğine tıklayarak bilgilendirme metnini onaylamanız ve telefon numaranızı eklemeniz gerekiyor. Telefonunuza gelen doğrulama koduyla ekrana girerek kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu kısa işlemleri yaptığınız takdirde artık tapuda sahte kimlik ve sahte vekalet ile adınıza en ufak bir başvuru yapıldığında telefonunuza mesaj gelecektir.