Ev satın almak isteyenlerin beklediği haber geldi! Düğmeye basıldı: Detaylar netleşmeye başladı

Türkiye'de konut arzını arttırmak isteyen ve ilk konutunu alacakları desteklemek isteyen Merkez Bankası ve BDDK çalışma yürütüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut edinimini destekleyici çerçevede hareket edeceğiz. Konut arzını artırmak durumundayız" dedi. Yeni kampanyanın detayları netleşmeye başladı. Yeni konut kredisi kampanyasının kira fiyatlarını baskılayıcı etki yapması bekleniyor.

Ev satın almak isteyenlerin beklediği haber geldi! Düğmeye basıldı: Detaylar netleşmeye başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde finans dünyası ile buluşması kapsamında yaptığı konuşmada düzenlemenin ipuçlarını vermişti.

İlk kez ev sahibi olacakları teşvik edici mekanizmalar üzerinde durulduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu konuda Merkez Bankamızın da çalışmaları var BDDK ile birlikte. Önümüzdeki dönemde yeni adımlar bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kira fiyatları için bir yandan konut arzını artırıcı adımlar atılırken bir yandan da konuta erişimi kolaylaştırarak vatandaşı uygun koşullarda ev sahibi yapacak yeni uygulamalar gündeme geliyor.

DÜĞMEYE BASILDI, DETAYLAR NETLEŞİYOR

İlk kez ev sahibi olacaklar için 180 ay vade ve yüzde 1,20 faiz seviyelerinde çeşitli kampanyalar yapılması bekleniyor. Kamu bankaları nezdinde 180 ay vade ve yüzde 1,20 faiz seviyelerinde yapılacak bir düzenleme üzerinde durulduğu bildirildi. Sıfır ve ikinci el konutlar için geçerli olması beklenen kampanyada detaylar daha sonra belli olacak.