Enflasyon ne zaman tek haneye düşecek? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tv100 yayınında tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, tv100 yayınında Haziran ayından itibaren enflasyonda hızlı bir düşüş beklediklerini belirtti. Gelecek yıl enflasyonun yüzde 20'nin altına düşmesini, 2026'da ise tek haneli rakamlara ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu hedeflere para ve maliye politikaları ile yapısal reformlar sayesinde ulaşacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özel Röportaj'da Başak Şengül, Kübra Par ve Duygu Gözde Arslan'ın sorularını tv100, Show Radyo ve Radyo Viva ortak yayınında yanıtladı.

"HAZİRAN AYINDAN BAŞLAYARAK ENFLASYONDA HIZLI BİR GERİLEME SÜRECİ OLACAK" 

Arslan'ın "Fatih Karahan çokta yapılan bir şey değildir, enflasyonun zirve yapacağı noktayla ilgili telaffuzda bulundu ve bir düşüşü göreceğiz dedi. Bununla ilgili olarak da tüketim harcamalarının 4 puanlık katkı sunduğu söylendi. Önümüzdeki süreçte takip edeceğimiz enflasyon raporlarında da benzer revizeler görür müyüz?" sorusu üzerine Yılmaz "Bunu biz de söylüyoruz Merkez Bankamız da teknik analizleriyle söylüyor, Mayıs ayında tepe noktayı göreceğiz ardından Haziran enflasyonundan başlayarak Türkiye'de hızlı bir şekilde enflasyonda bir gerileme süreci olacak." dedi.

“GELECEK YIL YÜZDE 20’LERİN ALTINI GÖRECEĞİZ”
Şengül'ün "Enflasyondan bahsediyoruz ama hepimizin bildiği bir fırsatçılık boyutu da var. Bunun önüne geçilecek çok sert düzenlemelerden de bahsediliyor. Biz ne zaman tam rahatlayabiliriz diye bence ekran başındaki izleyicilerimiz merak ediyor?" sorusu üzerine Yılmaz "Bizim genel planımız bu yıl yüzde 38 civarında bitirmesi. Gelecek yıl yüzde 20'nin altına inen bir enflasyon. 2026 yılında ise tek haneli enflasyon. Orta vadeli programımızın yol haritası bu şekilde. Bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Para politikası, maliyesi politikaları ve yapısal reformlar üzerine kurgulanmış programla bunu yapıyoruz." dedi.