Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tv100’e konuştu: Toplu etkiyi eylül ayında görmüş olacaksınız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, tv100 Özel Röportaj'da yaptığı açıklamada kamuda tasarrufun toplamda ne kadar olacağına ilişkin "Burada şunu tercih ettik, Eylül ayında orta vadeli programımızı güncelleyeceğiz. Orada bütçe açığı, cari denge, makro tahminlerimizle ilgili bütün tahminlerimiz güncellenmesi olacak o aşamada bu paket ve diğer izleyen çalışmalarımızın etkisini topluca görecek olacaksınız." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özel Röportaj'da Başak Şengül, Kübra Par ve Duygu Gözde Arslan'ın sorularını tv100, Show Radyo ve Radyo Viva ortak yayınında yanıtladı.

"TOPLU ETKİYİ EYLÜL AYINDA GÖRMÜŞ OLACAKSINIZ"
Par'ın "Kamuda tasarrufun toplamda ne kadar olacağını da merak ediyoruz?" sorusunu Yılmaz "Burada şunu tercih ettik, Eylül ayında orta vadeli programımızı güncelleyeceğiz. Orada bütçe açığı, cari denge, makro tahminlerimizle ilgili bütün tahminlerimiz güncellenmesi olacak o aşamada bu paket ve diğer izleyen çalışmalarımızın etkisini topluca görecek olacaksınız." diyerek cevaplandırdı. 

“İZLEME SİSTEMİ İLE TASARRUFU DENETLEYECEĞİZ”
Şengül'ün "Orta vadeli program güncellenecek dediniz. Oraya geleceğiz ama müsaade ederseniz tasarruf paketi kısmını tamamlayalım. Uygulanması noktasında nasıl bir denetim olacak?" sorusunu Yılmaz "Bu çok önemli. En önemli eksikliklerden bir tanesi güçlü bir izleme ve denetleme sistemi. Bu yeni tasarruf programında güçlü bir izleme, denetleme sistemi ve hesap verebilirlik mekanizmasıyla birlikte." şeklinde cevaplandırdı.