Eve aldıkları hayvan vahşi bir etçil çıktı... Aile hayvanın gerçek yüzünü görünce evde çığlık çığlığa kaçtı

Aile, bahçede gördükleri minik yavruyu görünce ona acıdı ve evlerine alarak beslemeye başladı. Ancak yavrunun bir süre sonra bir kedi yavrusu değil, bir tiki yavrusu olduğunu öğrendi. Bölgedeki yetkililer, insanları bu konuda uyardı. Vahşi hayvanları, doğalarından ayırmak yerine yetkililere haber verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Eve aldıkları hayvan vahşi bir etçil çıktı... Aile hayvanın gerçek yüzünü görünce evde çığlık çığlığa kaçtı

İskoç hayvan refahı grubu SPCA, çok sayıda yavrunun ailelerinden ayrıldığına dair raporların ardından uyarı gönderdi. Bir vakada, bir tilki bahçede bulunduktan sadece bir saat sonra birinin evine getirildi. Bir diğerinde ise, bir ailenin yavru bir tilkiyi alıp kedi yavrusu zannederek eve götürdüğü ortaya çıktı.

Eve aldıkları hayvan vahşi bir etçil çıktı... Aile hayvanın gerçek yüzünü görünce evde çığlık çığlığa kaçtı - Resim : 1

YAVRU KEDİ ZANNEDEREK EVLERİNE GÖTÜRDÜLER

İskoç SPCA merkezi yöneticisi Chris Hogsden şunları söyledi: "Geçenlerde bir tilki bahçede sadece bir saat kaldıktan sonra gereksiz yere kaldırıldı ve bir tilki yavrusunu kedi zannettiği için birinin evine götürüldü." Geçen yıl insanların bahçelerinde en az on tilki yavrusu bulunup evlerine götürüldüğü bildirildi.

Eve aldıkları hayvan vahşi bir etçil çıktı... Aile hayvanın gerçek yüzünü görünce evde çığlık çığlığa kaçtı - Resim : 2

YABAN HAYATI KONUSUNDA DİKKATLİ OLUNMALI

Hayır kurumu, harekete geçmeden önce yavru tilkileri güvenli bir mesafeden izlemenizi tavsiye ediyor. Bireylerin herhangi bir müdahaleden önce yardım hattını aramaları da istenmektedir. Bunun, yavruların Ulusal Yaban Hayatı Kurtarma Merkezine daha fazla önlenebilir kabul edilmesini önleyeceğini umuyorlar. Bay Hogsden şunları ekledi: "Yaban hayatı hastanemizde yoğun geçen bahar ve yaz aylarına girerken, halka tilki yavruları konusunda yaban hayatı konusunda dikkatli olmalarını hatırlatıyoruz. Yardıma ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz bir yavru tilki görürseniz, lütfen müdahale etmeden önce onu güvenli bir mesafeden izleyin. Geçen yıl iyi niyetli kişiler tarafından bahçelerinde bulunup evlerine alınan 10 yavruya sahip çıktık. Bazı insanlar bizimle iletişime geçmeden önce hayvanları birkaç gün tuttu." dedi. 

Eve aldıkları hayvan vahşi bir etçil çıktı... Aile hayvanın gerçek yüzünü görünce evde çığlık çığlığa kaçtı - Resim : 3

DOĞAL YAŞAMLARINDAN UZAKLAŞTIRILMAMALI

Yavruları doğal yaşam alanlarından uzaklaştırmak iki kat zararlı olabilir çünkü hayvanların tekrar vahşi doğaya uyum sağlayabilmeleri için aylar geçmesi gerekir. Chris devam etti: "Baharda bir tilki bakımımıza geldiğinde, beş ila altı ay boyunca rehabilite edilecekler ve çoğu vahşi hayvan esaret altında çok stresli olabilir. Tilkileri yalnızca doğal olarak vahşi doğaya dağılacakları bir yılda serbest bırakabiliriz. Bir tilki ailesinden günlerce alındıktan sonra bizimle iletişime geçilirse, onları sürülerine kavuşturma şansları çok zayıf."