Evinin çatısını tamir ederken buldu… Meğerse anneleri terk etmiş…Yetkililer hemen sahip çıkarak koruma altına aldılar

Tunceli’de çatısını tamir eden bir vatandaş anneleri tarafından terk edilmiş 5 adet yavru baykuş buldu. Kimsesiz kalan yavrular henüz beslenemedikleri ve uçma yeteneklerini kazanamadıkları için ekipler hemen müdahale etti. Hayvanları korumaya alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi baykuşların uçma yeteneğini kazanmasının ardından yeniden doğal ortamlarına bırakacaklarını belirtti.

Evinin çatısını tamir ederken buldu… Meğerse anneleri terk etmiş…Yetkililer hemen sahip çıkarak koruma altına aldılar

Tunceli’nin Pertek İlçesi Hıdırdamı bölgesinde yaşayan bir ev sahibi evinin çatısını tamir ederken çatısından gelen sesler üzerine tepeye baktı. Yukarı çıkan adam annesiz kalmı 5 adet yavru baykuş buldu.   

 Evinin çatısını tamir ederken buldu… Meğerse anneleri terk etmiş…Yetkililer hemen sahip çıkarak koruma altına aldılar - Resim : 1

YETKİLİLER HEMEN SAHİP ÇIKTI

Vatandaşın durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi’ne bildirmesi üzerine ekipler köye giderek yavru baykuşları aldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi’ne getirilen yavruların bakım ve beslenmeleri veteriner hekim tarafından düzenli olarak yapılıyor.

Evinin çatısını tamir ederken buldu… Meğerse anneleri terk etmiş…Yetkililer hemen sahip çıkarak koruma altına aldılar - Resim : 2