EYT ne zaman çıkacak? Uzman isim açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Tamamladık diyebilirim" diyerek açıkladığı emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin tv100 canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki, EYT ne zaman çıkacak, çalışmalarda son durum ne? İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Aralık ayını işaret ettiği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin tv100 canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Aylardır EYT ile ilgili bir çalışmadan söz edildiğine dikkat çeken Nayir, "3 yıl önceye dönelim. Bu açlışma talimatını Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de Prof. Dr. Vedat Bilgin'e vermişti. O zaman çalışma bakanı değildi. Zaten bu çalışma daha önce yapılmıştı. Şimdi o çalışmayı yapan Vedat Bilgin, bugün bakanımız. Bu yüzden "Niye bu kadar bekliyoruz?" diye bir soru ortaya çıkıyor" dedi. Nayir konuyla ilgili, "Seçimden önce bu konunun bir şekilde yasalaşması gerekiyor" ifaderini kullandı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayir, stajyerlerle ilgi bir düzenleme olup olmayacağı konusunda şöyle konuştu:

Çalışma Bakanlığı'nın ajandası oldukça kalabalık. Çalışma hayatına okul döneminde başlayan çocuklar için uzun vadeli sigorta primlerinin yatırılması gerekiyor. Çalışma Bakanı bunun da müjdesini verdi. Onlara da bir hak verilirse onlar da EYT kapsamında değerlendirilecekler.

Bakan Bilgin EYT düzenlemesine ilişkin son aşamaya geldiklerini kaydederek, "Tamamladık diyebilirim" ifadelerini kullanmıştı.