EYT ne zaman çıkacak? Uzman isim açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde son duruma ilişkin tv100 canlı yayınında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Erdursun, önceden düzenlemenin Meclis'e gelip gelmeyeceği tartışılırken gelinen noktada formüller üzerinde çalışılmaya başlandığını ifade ederek düzenlemenin devreye gireceği tarihe ilişkin öngörüsünü paylaştı. İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, tv100 canlı yayınında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili formüllere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

4,5 milyon kişinin emekli olmasının beklendiği düzenlemede daha önce emekli olanlara haksızlık olabileceğine dikkat çeken Erdursun, "Bizim sorunumuz Türkiye'de çalışan sayısının az olması. Herkesin kafasında EYT'lilere verilecek bütçe var mı? Ama bu para Türkiye Cumhuriyeti devletinde var" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in düzenlemenin Aralık ayına bitirileceğinin açıklandığını ifade eden Erdursun, gelinen noktada EYT için yeni formüllerin konuşulmaya başladığını söyleyerek seçim öncesine işaret etti. Erdursun, "8 Eylül 1999 öncesinde verilen yasal haklarını hükümet de verir" ifadelerini kullandı.