FED kararı altını nasıl etkiler? FED faiz artırırsa altın ne olur? İşte altın piyasasında son durum!

Altın yatırımcısının gözü kulağı FED faiz kararına çevrildi. Son haftalarda ABD’deki banka iflaslarının ardından FED nasıl bir karar vereceği merak konusu olurken, rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları da karar sonrası yön bulacak. Peki, FED kararı altını nasıl etkiler? FED faiz artırırsa altın ne olur? FED faiz kararı sonrası altın yükselir mi, düşer mi? İşte FED faiz kararı beklentileri ve altın piyasalarında son durum!

FED kararı altını nasıl etkiler? FED faiz artırırsa altın ne olur? İşte altın piyasasında son durum!

Altın fiyatlarında son durum merak ediliyor. FED faiz kararının altın piyasasında etkisi yatırımcının gündeminde yer alıyor. Altın yatırımcıları ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını beklerken kritik gelişme öncesi altında yaşanan hareketlilik anbean takip ediliyor.

Para ve emtia piyasalarının yüzü FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına döndü. Fed’in bankacılık krizinden önce faiz artışına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. Banka iflaslarının ardından FED’in faiz indirimine gidebileceği yorumları yapılıyor. Enflasyonun halen yüksek seyretmesi FED’i zorlarken, bankacılık krizi sonrası verilecek karar da piyasaları sert bir şekilde etkileyebilir.

FED KARARI ALTINI NASIL ETKİLER, ALTIN YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

FED faiz beklentilerine bakıldığında analistler, 50 baz puanlık faiz artışının yüzde 25 ihtimalle olasılık dahilinde olduğunu belirtirken, kimi analistler de faiz indirimi gelebilir uyarısında bulunuyor. Ekonomistler, Fed'in gelecek üç toplantıda da toplam 75 baz puan faiz artırabileceğini öngörüyor.

Fed beklentiler dahilinde faiz oranını 50 baz puan artırırsa piyasaların nasıl tepki vereceği konusunda analistler altında çok önceden fiyatlamaların yaşandığını bu yüzden de sert hareketler görülmeyebileceği yorumları yapıyor. Daha yüksek bir faiz artışı ise altında baskı oluşturabilir ve altında gerileme görülür. Altında zaten son günlerde görülen yükseliş bankacılık krizi sonrasında yatırımcının güvenli liman tercihinden kaynaklanmıştı. FED’in faiz kararı ile birlikte eğer faiz indirimine giderse altın değer kazanabilir. FED'in faiz indirmesi ve gelecek döneme ilişkin olumlu sinyallerin vermesi altın fiyatlarını pozitif etkileyebilir.

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

ONS ALTIN KAÇ DOLAR?

Uluslararası piyasalarda ons altın 2.000 doları aştı.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın 1.220 lirayı geçerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Altının gram fiyatı bugün 1.224 liradan alıcı buluyor.

ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA?

Çeyrek altın 2.015 satılırken, 2.002 liradan alınıyor.

CUMHURİYET ALTINI FİYATI NE?

Cumhuriyet altını an itibariyle 8 bin 165 liradan alınıp, 8 bin 288 liradan satılıyor. Tam altın 8 bin 167 TL’den alınırken, 8 bin 250 TL’den satılıyor. Yarım altın ise, 4.004 liradan alıcı bulurken, 4.037 TL’den satılıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN