Kripto piyasasında son durum: Bitcoin ve Etherium’da FED etkisi! 28 bin dolar seviyesinin üzerinde, hareketlilik devam ediyor!

Kripto para piyasalarında son durum yatırımcı tarafından dikkatle takip ediliyor. Hafta sonu Bitcoin’de geçen yılın haziran ayından bu yana en yüksek seviye görüldü. Etherium ise 1840 $ seviyesini test etti. Gözler bu hafta yapılacak FED toplantılarına çevrilirken, faiz kararının kripto piyasasına etkisi ise merak ediliyor. Peki, FED kararı kripto paraları nasıl etkiler? FED faiz kararı Bitcoin ve Etherium’u yükseltir mi, düşürür mü? Etherium ve Bitcoin ne kadar olur? 1 Bitcoin kaç dolar, TL?

Kripto piyasasında son durum: Bitcoin ve Etherium’da FED etkisi! 28 bin dolar seviyesinin üzerinde, hareketlilik devam ediyor!

Kripto parada son durum yatırımcının gündeminde! Özellikle Bitcoin ve Etherium yatırımcısı FED toplantısı ve sonrasında Jerome Powell tarafından açıklanacak faiz kararını bekliyor. Gözler toplantı sonrası yapılacak kritik açıklamalara çevrilirken banka iflaslarından sonra FED’in nasıl karar kara alacağı ve Bitcoin ve Etherium’da FED etkisinin görülüp görülmeyeceği merak konusu oldu.

 KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM NE?

Bitcoin geride bıraktığımız hafta sonunda,  geçen yılHaziran ayından bu yana en yüksek seviyeye yükselerek, 28.390 dolar seviyesini gördü. Ethereum da ise Ağustos 2022’de görülen 1.840$ seviyesini yeniden test etti. Kripto piyasasının toplam değeri cuma gününden beri yüzde 9 civarında artış göstererek psikolojik direnç olan 1 trilyon doların üzerinde 1.14 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Analisti Betül Yavuz hafta sonu piyasalarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

ETHERİUM VE BİTCOİN KAÇ DOLAR?

Kripto para piyasasında cuma günü başlayan yükseliş hafta sonu da devam etti. Bitcoin yükselişlerin ardından en son Haziran 2022’de görülen 28.390 $ seviyelerine yükselirken, Ethereum da en son 2022 Ağustos’ta görülen 1.840$ seviyelerini test etti. Bu sabah saatlerinde Bitcoin 27650 $ seviyelerindeyken, Ethereum 1760 $ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

FED’İN OPERASYONLARI KRİPTO PARALARA YARADI

Cuma günü ABD borsalarında bankacılık krizlerinin etkileriyle negatif kapanışlar görülürken, hafta sonu gelen haberlerle kriptolarda olumlu hava hakimdi. İsviçre bankası USB’nin Credit Suisse’i satın alması ve FED’in bu süreçte piyasadaki likiditeyi arttıracak operasyonlar yapması kripto paralara can suyu oldu.

KRİPTO PARALARDA POZİTİF SEYİR DEVAM EDİYOR!

Sabah saatlerinde vadeli endekslere bakıldığında temkinli hareketlilik devam ederken kriptolarda pozitiflik devam ediyor. Kripto piyasasının toplam değeri cuma gününden beri yüzde 9 civarında artış göstererek psikolojik direnç olan 1 trilyon doların üzerinde 1.14 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Bitcoin’in dominasyonu yükselişine devam ederek yüzde 47.7, Ethereum dominasyonu ise yüzde 19,1 seviyelerinde yer alıyor. Bugün OMG, LINA ve REN yüzde 30 üzerinde çift haneli kazançlar ile En çok yükselen kripto paralar olarak öne çıkıyor.

FED FAİZ KARARI BİTCOİN VE ETHERİUM’U YÜKSELTİR Mİ, DÜŞÜRÜR MÜ?

Kriptolardaki yükselişin devam edip etmeyeceği merak konusu olurken bu hafta çarşamba günü gelecek olan faiz kararı ardından da Powell’ın konuşması piyasaların yönünü belirleyecek. Piyasa beklentisi ise 25 baz puanlık bir artış. Fakat bankacılık krizleri nedeniyle FED’in faiz arttırmayacağına dair beklentiler de bu sabah saatlerinde yüzde 50.5 oranında. FED’in faiz artışı gerçekleştirmemesi kriptolarda yükselişleri destekleyebilir.