Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıkladı! Eda Erdem’in heykeli dikilecek

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe ve Kadın Milli Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem Dündar’ın heykelinin dikeleceğini açıkladı. Koç, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin adına değişmesine ilişkin olarak, "Tarihe bakınca, Fenerbahçe'nin duruşuna bakınca, bağlılığına, aidiyet duygusuna, ilke ve prensiplerine bakınca stadyumumuza Atatürk ismini vermek en çok bize yakışır" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıkladı! Eda Erdem’in heykeli dikilecek

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantısı'nda konuşma yaptı. Koç konuşmasında başkanlık süresinin 4 dönemle sınırlandırılacağını, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin adına değişmesi ve Eda Erdem Dündar'ın heykelinin yapılması konusuna değindi. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıkladı! Eda Erdem’in heykeli dikilecek - Resim : 1

Ali Koç’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Tarihi bir güne hep beraber tanıklık edeceğiz. Hepimiz, birbirimizle ne kadar gurur duysak, iftihar etsek az. Sizi biraz mesajlarımızla sıkboğaz ettik. Whatsapp mesajlaşma sistemine, kongre üyeleriyle bu ortamda mesajlaşan tek kulübüz Türkiye'de, başladık. Faydalarını gördük. Dijital dünyada SMS mesajları eskisi gibi okunmuyor. 6 bin üzerinde katılım var. Hepinizden Allah razı olsun."

Bazen görüyorsunuz, bazen göremeyebiliyorsunuz. Fenerbahçe ismi her zaman kullanılmıyor. Boks, yüzme, atletizm her yerlerde rekorlar kırıyoruz. Olimpiyat kotaları tek tek gelmeye başladı. Kuzey Tunçelli kardeşim, hem 800 hem 1500 metrede Türkiye rekorları kırarak kotayı aldı. Söz konusu Fenerbahçe olunca geleneksel medyada sporcularımızın yanında Fenerbahçe sporcusu yazılmıyor. Üzülüyoruz. Tepkimizi de koyduk. Pek çok alanda futbolun tatilde olduğu dönemde de rekorlar, başarılar üst üste geliyor. Hepsiyle ne kadar gurur duysak azdır."

EDA ERDEM DÜNDAR’A BÜYÜK ONUR

"Yönetim kurulumuzda aldığımız güzel bir haberi paylaşıyorum. Aldığımız karar çerçevesinde; Alex, Lefter ve Can Bartu'yla birlikte Eda Erdem heykelimiz de olacak. Kendisi de bilmiyor. Şu an öğrenmiş oldu. Uçakta mı değil mi bilmiyorum ama gani gani hak etti. Fenerbahçe bir spor kulübüdür, futbol kulübü değildir."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıkladı! Eda Erdem’in heykeli dikilecek - Resim : 2

"BAŞKANLIK GÖREVİ EN FAZLA 4 DÖNEM OLACAK"

Güç zehirlenmesinin önüne geçebilmek için başkanlık görevinin en fazla 4 dönem, toplam 12 yıl olarak yapılmasını kararlaştırdık.

"KULÜBÜMÜZ KURULDUĞUNDAN BU YANA DEVLETİNİN VE MİLLETİNİ YANINDA OLMUŞTUR"

Kulübümüz, 1907 yılında kurulduğundan bu yana her daim, kim ne derse desin, aksini söyleyenler olsa da devletinin ve milletinin yanında kayıtsız şartsız olmuştur. Kurtuluş Savaşı boyunca şehitler vermiş, Anadolu'ya silah kaçırarak milli mücadelemize destek sağlamış bir kulübün üyeleriyiz. İşgal kuvvetleriyle yapılan 50 maçın 41'ini kazanarak Anadolu'da mücadele eden halkımıza moral ve motivasyon kaynağı olmuştur. General Harrington Kupası'nda İngiliz işgal kuvvetlerine karşı oynadığı maçta İngiltere'den getirilen profesyonel futbolculara karşı 2-1 kazanmıştır ve Lozan'da görüşmelerde bulunan devlet yetkililerimize ve milli mücadelede bulunan yurttaşlarımıza umut kaynağı olmuş bir kulübüz."

FENERBAHÇE STADYUMUNUN ADI 

Tarihe bakınca, Fenerbahçe'nin duruşuna bakınca, bağlılığına, aidiyet duygusuna, ilke ve prensiplerine bakınca stadyumumuza Atatürk ismini vermek en çok bize yakışır.

Zamanın şartlarına rağmen başkanımız Aziz Yıldırım liderliğinde, 85 milyon dolar kaynak yaratarak, 4 senede kendi imkanlarıyla yapıp kiralayan tek kulüp de Fenerbahçe Spor Kulübü'dür.