Fenerbahçe gerçek bir takım olmuş

Sevgili okurlar, Süper Lig’in 3.haftasındaki erteleme maçında Fenerbahçe, Başakşehir’i konuk etti. Sarı-lacivertli takım mücadeleyi 4-0 kazanarak ligde yeniden liderliğe yükseldi. Maçı değerlendirecek olursak Fenerbahçe, baskılı oynayıp rahat bir galibiyet elde etti. Özellikle önde yapılan baskı Başakşehir’i bunalttı. Bu baskının etkili olduğu da Sebastian Szymanski’nin attığı golle görüldü. Eğer Fenerbahçe ile oynuyorsanız öne alandaki baskıyı pas yaparak kırmaya çalışmak çok büyük bir intihar oluyor. Pres gücü yüksek bir takıma karşı bunu deneyince de kalenizde bu tarz goller görüyorsunuz.

FENERBAHÇE KOLAY KOLAY KAYBETMEZ

Fenerbahçe, eğer temposunu devam ettirirse ligde kolay kolay maç kaybedecek gibi görünmüyor. Sarı-lacivertli takımın tek rakibinin şuan için kendisi olduğunu düşünüyorum. İsmail Kartal’ın elindeki kadroyu en iyi şekilde kullanması durumunda Fenerbahçe taraftarı bol gollü galibiyetler görmeye devam edecektir.

BİRLİKTELİK ÜST DÜZEYDE

Bu maç özelinde en önemli nokta da Fenerbahçe takımındaki birliktelik duygusunun en üst düzeyde olması. İkinci yarıda Başakşehir’in kontra atağında Szymanski araya girerek Kenny’in pozisyonunu bozduktan sonra Livakovic başta olmak üzere takım arkadaşları Polonyalı yıldıza sarılıp tebrik etti. Bence bu tablo Fenerbahçe’nin gerçek bir takım olduğunu, maçı kazanma isteğini, arzusunu gözler önüne seriyor.

PUAN KAYBINDA DAĞILMAMAK GEREKİYOR

Fenerbahçe, ligde elbette ki puan kaybı yaşayacak. Bu kaçınılmaz bir durum. Önemli olan bu noktada taraftarların takıma olan desteklerini sürdürmesi olacak. Çünkü Fenerbahçe camiası, uzun süredir şampiyon olunamaması nedeniyle kırılgan. Bu yüzden en küçük olumsuzlukta, dağılmamak güçlü durmak gerekiyor.

SON BİR SÖZ HAKEMLERE

Son bir sözüm de Süper Lig’de maç yöneten hakemlere olacak. Artık futbolu oynatmaya çalışın, pozisyon bitmeden ofsayt bayrağını kaldırmayın, emin olmadığınız pozisyonda VAR’dan yardım alın. Futbolseverlerin en büyük tutkusuna düdüklerinizle limon sıkmayın. Futbol oyun kuralları içinde maçı yönetin. Kalın sağlıcakla…