Fenerbahçe - Trabzonspor Maçı Nasıl Geçecek?

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 10. Haftasında Pendikspor’u yenerek yenilmezlik serisini on maça çıkardı ve Süper Lig’e en iyi başlayan takım oldu.

Maçın 9. Dakikası Fred sakatlık yaşayarak oyundan çıktı.

11.Hafta Trabzonspor, 12. Hafta Adana Demirspor’la oynayacağı kritik hafta da Fred'in sakatlığı Fenerbahçe için iyi olmadı. Trendyol Süper Lig’in bitmesine 9 maç kaldı. Şampiyonluk yolunda ilerleyen Fenerbahçe oynadığı futbolla taraftarına keyifli futbol izletiyor.  Fenerbahçe Süper Lig’de en önemli maçlarından birine çıkacak.

11. Hafta Trabzonspor

12. Hafta Adana Demirspor

15. Hafta Beşiktaş

18. Hafta Galatasaray

Fikstür açıklandığından beri beklenen maç tabii ki Fenerbahçe - Galatasaray derbisi. Diğer maçlara bakıldığında Trabzonspor yeni hocayla yoluna devam ediyor. Beşiktaş’ın şu anda hocası hala yok. Galatasaray’dan sonra bence en zorlu rakip Adana Demirspor demek yanlış olmaz.

FENERBAHÇE’NİN SAKAT OYUNCULARI

29 Ekim’de Fenerbahçe’nin sadece üç oyuncusu sakatlandı. Biri Fred diğer iki oyuncu stoper mevkisinde oynayan Rodrigo Becao ve Samet Akaydın.

Defans anlamında Fenerbahçe sıkıntı çekecek gibi görünüyor. Yerlerinde oynayacak stoperlerde sakat durumda.

Serdar Aziz: Artroskopi

Alexander Djiku: Kırık

Stoper mevkisindeki bütün oyuncular sakatlar. İsmail Kartal asıl sınavını bu hafta verecek gibi görünüyor. Trabzonspor, Abdullah Avcı’yla birlikte yeni döneme başladılar. Trabzonspor için de büyük bir şans olabilir. Fenerbahçe’ye karşı galibiyet alması Trabzonspor camiasına moral olarak çok iyi gelecektir. Trabzonspor son beş maçında iki galibiyet dört mağlubiyet ve bir beraberlik sonuçlarını elde etti. Lig’de 6. sırada yer alıyor.

MAÇIN FAVORİSİ KİM?

Bir yandan da lige 10’da 10 yapan Fenerbahçe var. Stoper mevkisindeki oyuncuları sakat olsa da İsmail Kartal’ın bir planın olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe - Trabzonspor maçında Fenerbahçe’yi favori görüyorum.

Trabzonspor’un hocası değişmiş olabilir ama hala sistemleri oturmadı. Maç istatistikleri dengeli gitmiyor. Bu durumunda Trabzonspor’un Fenerbahçe’ye yenilmesi Trabzon camiası açısından iyi olmayacak. Fenerbahçe liderlik koltuğunu kaptırmamak için stoper sorununa bu hafta çözüm bulmalı.