Genç yetenek Adana Demirspor karşısında forma giymeyecek

Süper Lig'in 3. haftasında Adana Demirspor'la karşılaşacak olan Fenerbahçe'de genç futbolcu Arda Güler ile ilgili bir gelişme yaşandı.

Genç yetenek Adana Demirspor karşısında forma giymeyecek

Bu akşam Adana Demirspor ile karşılaşacak Fenerbahçe'de son maçlardaki katkısı ile adından kat ve kat daha fazla söz ettirmeye devam eden Arda Güler özel izinli olarak maç kampından ayrıldı.

Yükselen istatistik

Sarı-lacivetlilerin genç yeteneği, ligde gol atan en genç oyuncusu olarak tarihe geçti, henüz 17 yaşında dünyaca ünlü yıldızların terlettiği 10 numaralı formayı alan Güler Son olarak Kasımpaşa karşısında 69'da oyuna girip, 'Messi'vari 2 golüyle maça damgasını vurdu. Genç yıldız, kariyerinde ligde şu ana kadar 13 maçta 299 dakika süre aldı, 5 gol atıp, 3 asist yaptı. Arda, Süper Lig'de her 37 dakikada bir skor katkısı vererek müthiş bir istatistik yakaladı.

Genç yetenek Adana Demirspor karşısında forma giymeyecek - Resim : 1Özel izin aldı

Kasımpaşa karşısında 2 golle yıldızlaşan Arda Güler, aile bireylerinden birinin özel durumu nedeniyle izin aldı. 17 yaşındaki oyuncu, bu akşamki maçta kadroda olmayacak.

Genç yetenek Adana Demirspor karşısında forma giymeyecek - Resim : 2Arda'yı mercek altına aldılar

Ünlü futbol istatistik sitesi Squawka hazırladığı verilerle 17 yaşındaki futbolcunun performansını masaya yatırdı. Arda’nın Süper Lig kariyerinde 307 dakika süre aldığı ve her 61.4 dakikada bir gol atma başarısı gösterdiğini okuyucularıyla paylaştı. Ayrıca toplamda 5 gol pası veren yetenekli yıldızın asist katkısı da hesaba katıldığında bir anda 50.1 dakikada bir direkt skor katkısı yapmış oluyor. Bir diğer futbolcu izleme ve istatistik sitesi Football Talent Scout hesabı, genç oyuncunun Kasımpaşa önündeki 22 dakikalık performansını mercek altına aldı. Arda’nın sadece 22 dakikada 2 gol, 10 pas, yüzde 70 isabetli pas, 2 şut, 2 başarılı dribling, 1 hava topu, 4 top kazanma rakamlarını paylaştı.