Fenerbahçe'nin rotasyonu

Süper Lig’in en iyi kadrosu hangi takımda tartışmaya açık konu?

Sezon başladığından beri Fenerbahçe 12 maçtır yenilmiyor.

12 maç yenilmezlik serisi ve bu skor kendi liginde değil aynı zamanda Avrupa takımlarına karşı da kazanılan skor.

Rotasyon kelimesi ülkemizde oldukça korktuğumuz kelime. Alışık olduğumuz 11’i görmek her zaman spor yorumcularını ve rakip takımın teknik adamını rahatlatan bir tabir.

Demek istediğim ilk 11’in oturmuş olması, rakibin seni analiz etmesini kolaylaştırıyor. Rotasyona gitmek rakip takımın teknik adamın bütün planlarını değiştirmesine gidecek kadar güçlü bir kelime. Bu nedenle ülkemizde değişen kadro yerine aynı numaralı oyuncuları görmek tercihimiz. Rakibi şaşırtmak bizim pek önceliğimiz değil.

Takıma rotasyon uygulandığı zaman herkes acabalarla geliyor.

İsmail Kartal, Konferans Lig’nde tam yedi oyuncusunu değiştirdi. Düşünün Konferans Lig’inde maça çıkıyorsunuz ve yedi oyuncu kulübede, bunlardan öne çıkan iki isim Tadic ve Dzeko.

BU KADRODA HERKESE FORMA VAR

Konferans Lig’nde yedi maça çıkıyorsunuz ve 7’de 7 yaparak bütün maçları kazanıyorsunuz. Dile kolay. Üç günde bir maç yapan kulübün tabii ki bazı oyuncuları dinlendirmesi gerekiyor. Kadro planlaması rotasyona gidecek şekilde yapılmış gibi görünüyor. Süper Lig’de oynayan oyuncuların bazıları Konferans Lig’nde kendilerine yer bulamadı. Kartal’ın başarılı hoca olduğu her zaman biliniyordu. Şimdi ise bunu hepimize 12 maçlık seriyle göstermiş oldu.

FRED

Bir parantezde Fred’e açmak istiyorum. Sahada her yerdeydi. Her topu yönlendiriyordu. Tehlikeli paslar atıyor rakibi çaresiz bırakıyordu. İsmail Kartal’ın takımdaki aklı Fred. Saha içinde oyunculara liderlik ediyor, onları yönlendiriyordu. Fred takıma aynı zamanda güven de veriyor. Tecrübesiyle daha cesur adımlar atıyor oyun alanında her yere hâkim ve ara paslarda rakip takımı sıkıntıya sokacak paslar atıyor.

Kadıköy golcüsü Batshuayi’ye şapka çıkarmak gerekiyor. Takıma ve hocasına asla küsmeyen Batshuayi gol atmaya devam ediyor. Fenerbahçe takımı ve teknik direktörü İsmail Kartal taraftarına acaba kazanabilir miyiz sorusunu akıllarına getiriyor.