Fil, boğulduğunu sandığı dostunu böyle kurtardı

Tayland'ın en büyük kentlerinden biri olan Chiang Mai'deki Fil Doğal Parkı'nda yaşayan Kham Lha isimli fil, Filleri Kurtarma Vakfı'nın kurucularından Darrick Thompson'ın boğulduğunu düşündüğü için suya atlayıp dostunu kurtardı. O anlar saniye saniye kaydedildi.

Doğal fil parkında yaşayan 100 kadar filden biri olan Kham Lha, bir kaç yıl önce bir sirkten kurtarıldı. Zor koşullarda ve eziyetle gösteriye zorlandığı belirlenen Kham Lha, doğal yaşamında hayatını sürdürebilmesi için Tayland'daki parka getirildi. Yaşadıklarının kıymetini bilen Kham Lha, o andan itibaren kendisine yardımcı olan dostlarına gerçek bir arkadaş olarak davranmaya başladı.

Kham Lha, dostunun tehlikede olduğunu düşündüğü an bir an bile tereddüt etmedi
Kham Lha, dostunun tehlikede olduğunu düşündüğü an bir an bile tereddüt etmedi

Bir an bile düşünmedi

Ailesi birlikte nehrin kenarında serinleyen Kham Lha, dostlarından Darrick Thompson'ı nehrin akıntısında aşağıya doğru gittiğini görünce bir an bile tereddüt etmeden suya atladı ve hızla ona doğru hareket etti. Bunun sebebi, dostu Thompson'ın boğuluyor olduğunu düşünmesiydi. Onun kıyıya sağlıklı bir şekilde çıkmasını sağladıktan sonra dostunun yanında duran Kham Lha, insanlığa örnek olacak bir davranış sergiledi.

"Yetiştirmiyor, seviyoruz"

Filleri asla yetiştirmek gibi bir düşünceleri olmadığını ifade eden Darrick Thompson, hayvanlara sadece sevgilerini verdiklerini ve bunun her zaman karşılığını gördüklerini söyledi. Fillerin, insanlarla arasında güçlü bir bağ olduğuna inandığını değinen hayvansever, "Yaşadığı zihinsel ve fiziksel travmadan kurtulması için ona yardım ettik ve karşılığını aldık" dedi.

Kaynak: elephantnewsonline.com