Filenin Sultanları

Son zamanlarda dikkatimi çeken durumlardan biri de diğer spor branşlarında sporcularımız adlarından sık sık söz ettiriyorlar. Emeklerinin karşılıklarını almaya başladılar. Onlardan biri de Filenin Sultanları.

Filenin Sultanları, adlarından her zaman bahsettiriyorlar. Türkiye için hep gönüllerin şampiyonu oldular. Yakın zamanda da artık onlara gönüllerin şampiyonu olmak yetmediğini bizlere dünya şampiyonu olarak gösterdiler.

FIVB Milletler Ligi Finali’nde rakibi Çin’i 3 -1 yenerek şampiyon oldular.

AVRUPA KADINLAR VOLEYBOL ŞAMPİYONASI

Millilerimiz üçte üç yaparak emin adımlarla şampiyonada ilerlemeye devam ediyor. Son rakibi Çekya’yı 3-1 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi.

Ay yıldızlı ekip gruptaki son iki maçına çıkacak. Gruptan çıkmayı garantileyen Sultanlar dördüncü maçta Yunanistan’la karşı karşıya gelecek.

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda, millilerimiz üçte üç yaparak kadın voleybolundaki iddiamızı gösterdiler. Şimdi ise gözler Yunanistan’la oynayacağımız maça çevrildi. Avrupa Kadınlar Voleybol Turnuvası 3 Eylül Pazar günü bitiyor. Ay Yıldızlı ekipse son iki maçına çıkıp grubu lider tamamlamayı hedefliyor. Lider çıkması durumunda son 16’ya kalan ekiplerin eşleşmesinde millilerimize avantaj sağlamış oluyor.

Son maçını da Almanya’yla oynayacak olan Sultanlar beşte beş yaparsa grubu lider tamamlayacak. C grubundan lider çıkacak ve son 16 turdaki eşleşmede avantaj sahibi olacak.