Kaplıcaya baskında şoke eden görüntüler

Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri kaplıcaya düzenledikleri baskında şoke eden manzarayla karşılaştı. Müşterilere 'ekstra hizmet' sunan 5 kadın zorla çalıştırdıkları tespit edilerek kurtarılırken, çalışanlar gözaltına alındı.

Kaplıcaya baskında şoke eden görüntüler

Filipinler'in Bacoor kentinde iki farklı kaplıcaya düzenlenen baskınlarda müşterilerin cinsel isteklerini karşılamak için zorla çalıştırılan 5 kadın kurtarıldı. İnsan kaçakçılığı ihbarlarının ardından harekete geçen polis, kadınların erkeklere köle olarak sunulduğunu tespit etti.

Yapılan operasyonda 5 kadın kurtarıldı.
Yapılan operasyonda 5 kadın kurtarıldı.

Baskın öncesinde özel ekiplerin günlerce kaplıcaları izlediğini belirten emniyet yetkilileri, içeride müşterilerin de olduğu anda baskın düzenledi. Çalışanlar kimseye cinsel hizmet sunulmadığını iddia etti ancak arka taraftaki bir odada bir müşteri ile çalışan bir kadın çıplak olarak bulundu.

Baskınların ardından 24 saat hizmet veren mekanlar kapatıldı.
Baskınların ardından 24 saat hizmet veren mekanlar kapatıldı.

Bacoor Şehri polis şefi Polis Teğmen Albay Vicente Cabatingan "Zorla çalıştırıldıkları belirlenen kadınların tamamı kurtarıldı. Sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından serbest bırakılacaklar. Gözaltına alınan tüm çalışanların sorgusu devam ediyor. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Olayın sadece fuhuş olmadığının altını çizen yetlililer, kadınların insan ticareti sonrasında zorla çalıştırılmaya başlandıklarını vurgulayarak, konunun boyutlarının sanılandan çok daha büyük olduğuna dikkat çekti.