Filistin’e destek veren paylaşım yapmıştı! Yıldız futbolcunun vatandaşlıktan çıkarılması istendi

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara tepki göstererek Filistin’e destek veren Fransız futbolcu Karim Benzema, ülkesinde ''teröristler ile ilişki içinde'' olmakla suçlandı. İçişleri Bakanının terör örgütüyle bağlantısı olduğunu iddia ettiği futbolcu için açıklama yapan milletvekili Valerie Bouay, yıldız ismin Fransız vatandaşlığından çıkarılması yönünde çağrıda bulundu.

Filistin’e destek veren paylaşım yapmıştı! Yıldız futbolcunun vatandaşlıktan çıkarılması istendi

İsrail’in Gazze’ye yönelik artan saldırıları sonrası Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre Gazze'de 3 bin kişi hayatını kaybederken 12 bin 500 kişinin yaralandı. Can kayıplarının ardından Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad’da forma giyen Fransız futbolcu Benzema sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Gazze’ye destek vermişti.

Filistin’e destek veren paylaşım yapmıştı! Yıldız futbolcunun vatandaşlıktan çıkarılması istendi - Resim : 1

GAZZE İÇİN PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Benzema, “Tüm dualarımız, kadınları ve çocukları ayırt etmeyen adaletsiz bombalamaların bir kez daha kurbanı olan Gazze sakinleriyle." ifadesini kullanmıştı.

TERÖRİSTLER İLE İLİŞKİ İÇİNDE İDDİASI

Benzema’nın Gazze paylaşımı sonrası açıklama yapan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cnews Network canlı yayında, “Karim Benzema’nın, Müslüman Kardeşler örgütü ile kötü şöhretli bağlantıları var. Bu grup Avrupa’da terörist olarak adlandırılıyor” diyerek futbolcuyu ''teröristler ile ilişki içinde'' olmakla suçladı.

Filistin’e destek veren paylaşım yapmıştı! Yıldız futbolcunun vatandaşlıktan çıkarılması istendi - Resim : 2

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMASI İSTENDİ

Fransız milletvekili Valerie Bouay ise Benzema'nın Fransız vatandaşlığından çıkarılması yönünde çağrıda bulundu.